Top 10: Sjov og legende matematik

in Sommerferieskole/Top 10

Vil du gerne hjælpe dine børn med at lære matematik? Så gør det til en leg i stedet for en tør og sur pligt! Her er Legeakademiets top 10 legetøj, som gør det sjovt at terpe tal :-)

<br/>

Magisk matematik

magisk sjov matematik spilHer får du brugt matematik på en sjov og underholdende måde. Magisk matematik indeholder 15 sjove matematiske tricks, opgaver og små hovedbrud.

Det er en blanding af lidt trylleri og taltrick, og selvfølgelig generel læren om matematik. F.eks. kan man lære”hurtig-regning” eller ”læse tanker” og spille forskellige små matematikspil.

Magisk matematik giver en oplevelse af at matematik er meget mere end hvad der står lærebogen. Det kan være med til, at give barnet en aha-oplevelse på en underholdende måde… og der er ikke noget bedre end de aha-oplevelser til at gøre børnene entusiastiske efter at lære mere!

<br/>

Matematik i Måneby

matematik i måneby plus spilMatematik i Måneby plus er et spændende matematisk spil, som kombinere actionspil og konkurrenceelementer med underholdende indlæring, hvor børnene motiveres til hele tiden at forbedre deres præstationer. Spillet finder sted på Guloppernes planet, hvor der er smukke bjerge, farlige kløfter og ulmende vulkaner. Det er spillerens opgave at hjælpe med byggeriet af en ny by og alle de matematiske beregninger, der skal til undervejs. Vismanden hjælper til, hvis man har brug for det.

Spilleren har brug for matematisk snilde til at løse de forskellige opgaver og problemer undervejs for at komme videre med byggeriet af månebyen. Blandt opgaverne er træning i de fire regnearter, geometriske former, areal og rumfang, brøker, procentregning og ligninger, blot for at nævne et par stykker. Opgaverne varieres af en tilfældighedsgenerator, som automatisk tilpasses efter den valgte sværhedsgrad/klassetrin.

<br/>

polydron sjov matematik samlesætPolydron

Dette er den originale udgave af materialer, der hjælper indlæring af matematik, geometri i 2 og 3 dimensionel former, design, rumlig forståelse samt teknologi.

Kittet er bredt favnende nok til at give stor legeværdi for de mindre, samtidig med at de lærer, men kan stadig hjælpe større børn til at forstå komplexe matematiske teorier.

De patenterede ender, klikker nemt sammen og giver en fantastisk hængsel funktion. Netop denne funktion er nødvendig, når man skal skabe 2 og 3 dimensionelle geometriske former.

<br/>

centicubes matematik klodserCenticubes

Du behøver ikke vide hvad dette er, for det ved dine børn.
De bruges i skolernes matematik undervisning til en mere håndgribelig måde at forstå volume, , mængder, masse, opdeling i farver, plus stykker, minus stykker, brøker og længdemål på og meget meget mere.

De kulørte plastterninger er perfekte til vægt-og måleaktiviteter .

Hver kube måler 1 kubik cm og vejer 1g.
Centicubes kan klikkes sammen – og skilles ad igen.

<br/>

magnetisk regneautomat matematikMagnetisk regneautomat

En sjov og lærerig regneautomat, der introducerer barnet for tal og matematik. Samtidig udvikler den også hånd og øje koordination og finmotorik.

Med den magnetiske pen føres de røde og blå kugler igennem labyrinten, og fylde i hullerne, så der kommer 10 kugler i rummet med tallet 10 og så fremdeles.

Et lærerigt stykke legetøj i lækker kvalitet, der giver dejlig lærende underholdning til barnet. Er også en god måde at øve matematik på.

Regneautomaten er helt uden løse dele, kuglerne ligger bag plexiglas, så det bliver ikke væk. Den magnetiske pen er fastmonteret med en snor.

<br/>

Math Whiz legetøj sjov matematik computerDen lille sjove matematik professor

Lær masser af matematik på den sjove måde! Denne lille matematik computer er lige til at have med i tasken overalt. Math Whiz bruges ligesom et videospil og stiller børnene opgaver i at lægge sammen, trække fra hinanden, gange og dividere og den fungerer også som lommeregner. Der er 8 niveauer i hver type regneart, og man kan selv vælge om der skal være lyd på eller ej (heldigvis – det er nu rart at have valget!).

Virkelig inuitiv og nem i brug for børnene.

<br/>

græshoppe sjovt matematik hoppe spilGræshopper – et matematisk hoppespil

Spillet ”græshopper i tal landet” forbinder bevægelse med indlæring af tal. Spillet udvikler motorikken samt alt efter barnets alder og hvilken spil variant man vælger, at barnet bliver fortrolig med tallene 1-10. For de lidt større børn kan det blive begyndelsen til kendskabet til addition og substration.

Med dette sjove og aktive spil, lærer børnene om tal på flere forskellige måder.

Som en græshoppe, skal de hoppe fra talplade til talplade, uden at falde og ramme jorden omkring dem.

Dette giver dem god motion og udfordre balancen.
Spillet har flere variationer, udover at lære om tallene, kan der trænes i plus og minus for tallene 1-20.

<br/>

sjov anderledes kuglerammeEn anderledes kugleramme

En nyskabende og anderledes kugleramme, der kombinerer legen med kugler på wire, og tælle-leg.

Hver bue har fra 1 til 10 kugler, samt tallet stående forneden. Kan bruges på flere niveauer, til start med at lære at tælle fra 1 til 10 og dernæst til simpel matematik.

En sjov introduktion til tal og matematik – udført i solid kvalitet og ingen løse dele. Kan anvendes til både private hjem og institutioner.

<br/>

tælletræ lær at tælle talTælletræ

Dette er en fantastisk lille gennemtænkt “lommeregner” der ikke kan være i lommen….

Ti brikker, kan kun sættes ind fra oven og kan udelukkende trækkes ud for neden. Hvis barnet skal trække f.eks 5 fra 8 så lægges 8 brikker i “maskinen” og barnet kan nu selv trække 5 brikker ud og se at resultatet er 2 …. (undskyld, vi har ikke lige selv fået købt en hjem til, men det kunne være vi skulle…)
En “hands on” hjælper, som går det meget billedligt for barnet at lære de første matematik opgaver.

<br/>

prisvindende matematik systemMorphun matematik system

Morphun matematiksæt er et prisvindende system, som også bruges i skoler til at lære børn matematik. Sættet er til børn fra 5  år og indeholder brikker med tal samt brikker med prikker på – det er helt normalt for børn at bruge deres fingre når de skal lære at tælle! Med dette matematik sæt kan børnene både bruge tal men kan også tælle prikkerne på brikkerne.

Der medfølger aktivitets ark med mange forskellige opgaver. Sættet indeholder også brikker med + – x / tegn på. Leveres i  opbevaringskasse.

1 Kommentarer

  1. […] Top 10: Sjov og legende matematik – legeakademietblog.dkHer får du brugt matematik på en sjov og underholdende måde. … Med dette sjove og aktive spil, lærer børnene om tal på flere forskellige måder.GÅ TIL HJEMMESIDE! […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Sommerferieskole

Gå til Til toppen