Top 10 dåbsgaver

in Top 10

dåbsgaverOkay, så det her er i virkeligheden top 15 dåbsgaver, men hvem tæller egentlig? 😛  Vi har inddelt vores favorit dåbsgaver i 3 pris niveauer – under 500 kr, 500-1000 kr og over 1000 kr. – her serveret på let og overskuelig vis.

Dåbsgaver… hvad skal man dog finde på?! Det er ikke altid let lige at finde den perfekte dåbsgave, for først skal man tage stilling til om det være baby legetøj, bamser, billedbøger, pusle udstyr, små sko, en løbecykel børne møbler, eller noget helt personligt? Og så skal man overveje om det skal være noget som kan tages i brug med det samme eller om det er i orden med noget kvalitets legetøj, som måske først kan bruges senere – men som så til gengæld kan bruges i flere år?

Hvis du står og mangler du inspiration til en dåbsgave, så er der hjælp at hente her:

<br>

Dåbsgaver under 500 kr.

tumletop baby dåbsgaveTumletop til babyer

Nu fås den geniale tumletop også med flad bund til de helt små. Tumletoppen indbyder til leg og udfoldelse og er samtidig vældig god til træning af børnenes labyrint sans, som gør det nemmere at holde fokus og overblik  – og at undgå at blive svimmel eller dårlig tilpas ved hurtige og pludselige bevægelser, som når man udfolder sig på legepladsen, kører i bil eller flyver ned ad rutchebanen. Tumletoppen kan bruges fra 3 måneder og det er en god ide at lægge et tæppe ned i tumletoppen før du giver din baby en snurretur.

<br>

solsikke slange til dåbsgaveSolsikke slange

Solsikkeslangen er en perfekt dåbsgave – suuuper sød og rigtig godt fundet på, for den kan bruges så mange steder, med sin “slangede” krop. Solsikken er jo en blomst man bliver glad for at kigge på og dette er ingen undtagelse. Den har 3 raslende og knirkende følgesvende og kan bruges til både vugge, kravlegård, klapvogn og autostol. Solsikkeslangen stimulerer, farve, lyd og formforståelse… og så er det den også bare utrolig nuttet!

<br>

kram insekterne som dåbsgaveKram insekterne

Her er en blød pude med masser af underholdning til de små. Alle insekterne kan tages af og undersøges grundigt og derefter sættes på ved den rigtige blomst igen.

Insekterne kan hver især noget helt særligt: Den ene lyser, en anden vibrerer, en rasler, og så er der en som klimter og derudover har puden også et spejl, som kan undersøges.

Dette kan hurtigt blive barnets yndlingspude!

<br>

faldskærm som dåbsgave udvikler labyrintsansFaldskærm

En helt anderledes og farvestrålende dåbsgave som egner sig perfekt til små babyer. Det er kun fantasien der sætter grænse for hvad man kan finde på med sådan en spændende faldskærm! Man kan bruge den både i stuen og til udendørsleg, dekorere vuggen eller kravlegården og babyen kan gribe fat i faldskærmen og udforske den, bygge hule med den eller bruge den til at rulle rundt på. Faldskærmene fås i forskellige størrelser, fra 1.75 meter i diameter til hele 5 meter.

<br>

bilibo fantasiskal top 10 dåbsgaverBilibo fantasiskal

Dette prisvindende legetøj er efterhånden lidt af en klassiker, og den egner sig glimrende som dåbsgave… men hvad er bilibo’en egentlig for en størrelse? Det er en imponerende enkel form med flotte og klare farver og med et utal af magiske måder at lege på. Bilibo er designet til at udfordre børnenes fantasi og kreativitet, samtidig med at det er stimulerende for alle sanserne.

<br>

Dåbsgaver mellem 500 kr. og 1000 kr.

Lamaze ufo legetæppe som dåbsgaveLamaze UFO legetæppe

Lamaze ufo legetæppet er suuuper sødt med flotte motiver og figurer, som barnet kan udforske og samtidig træne koordinationen mellem øjne og hænder. Tæppet stimulerer sanserne på barnet og det knitrer når barnet bevæger sig på det. Tæppet kan også spille musik, og når musikken tændes, vibrerer bøjlerne og de små hængende figurer bevæger sig lidt.

Tæppet måler Ø 80 cm og kan bruges til helt nyfødte.
<br>

bobles elefant top 10 dåbsgaverBobles elefant

Hos Legeakademiet er vi tilhængere af at legetøj har mange forskellige funktioner… legetøj skal både være sjovt og underholdende og kunne holde opmærksomheden fanget i laaaaang tid. Foruden at det selvfølgelig også skal være udviklende og lærende for barnet… og så må legetøjet gerne kunne bruges som møbel og til at vippe, rokke, ligge og rulle med 🙂

Hvis du kun kunne købe et møbel til dit barn, så skulle det være denne elefant fra Bobles!

Se hele udvalget fra Bobles her.

<br>

wheely bug mus top 10 dåbsgaveWheely bug

Wheely Bug er et helt fantastisk motorisk legetøj, som kan bruges fra barnet er 1 1/2 år. Den får i flere søde børnevenlige designs såsom mariehønen, musen, koen, grisen, tigeren og del lille bi.

Wheely Bug kan køre i alle retninger og både rulle fremad, bagud, til siden og rundt og rundt om sig selv. Det giver masser af underholdningsværdi udfordrer samtidigt barnets grovmotorik og balance. Den brede krop sikrer stabil kørsel, da tyngdepunktet ligger lavt, så der er ringe risiko for at børnene falder af en Wheely Bug.

<br>

krokodille vippe top 10 dåbsgaverKrokodille vippe

Så er det bare om at svinge benene over krokodillen og ride der’u’af! Den er super sød og den er bare for lækker, hvis der da bare fandtes en i voksen udgave……

Krokodille vippen fungerer lidt som en gyngehest, men samtidig kan krokodillen tages af vippen og bruges som tøjdyr eller krammedyr. At vippe er rigtig sjovt og det er super træning for labyrint sansen.

Den anbefales fra 18 mdr. og opefter men kan bruges som krammedyr og babyværelses maskot indtil barnet bliver gammel nok til at tage sig en svingtur.

<br>

strider bmx løbecykelLøbecykel

I Danmark bruger vi cyklen som en forlængelse af benene, så derfor skal de små også lære den tohjulede at kende så hurtigt som muligt. Denne “Strider” BMX løbecykel byder på lidt mere end andre løbecykler. Den er selvfølgelig robust og lavet af letvægts stål, så cyklen er nem at have med og manøvre rundt på.

En væsentlig forskel er at børnene kan bruge løbecyklen i længere tid. Når de først har lært at cykle på løbecyklen, og måske er kommet over på en rigtig cykle, vil barnet fortsat kunne få glæde af Strider løbecyklen, da den kan bruges som en ”crosser” cykel.

Strider løbecyklen kan allerede introduceres til børn fra 1 år. Rammen er nemlig med lav indstigning, og sadlen kan sættes helt ned.

<br>

Dåbsgaver over 1000 kr.

sansegynge motorikgynge prisvindende legetøj gyngeMulti sansegynge

Sansegyngen er perfekt både til aktiv leg og ren afslapning for børn og voksne i alle aldre. Gyngen stimulerer den motoriske og udvikling og balance og bevægesansen udvikles. Til de helt små kan der købes seler, så de bliver liggende og man kan med de helt små også svinge gyngen forsigtigt fra side til side med hænderne.

Denne flerbørns sansegynge, kan bruges både udenfor og indenfor. Netop det at der kan være flere børn på og at gyngen følger barnet fra fødsel til de bliver store, har vi fundet ud af er vægtige argumenter, og det gør det også til en god dåbsgave.

Konstruktionen kan tage op til 150 kg. Det vil sige at der både kan sidde flere børn på den eller et eller to børn og en voksen. Du kan også købe et flot stativ i stål til gyngen.

<br>

balancesti riverstones flodlandskab jorden er giftigBalancesti

Legede du “jorden er giftig” da du var barn? Her er det perfekte sæt til både indendørs- og udendørsleg. Denne balancesti kommer måske først til sin fulde ret, når barnet har lært at gå, men de farverige dele kan udforskes selv af de helt små.
Dette er et helt landskab med alt hvad et lille hjerte kan begære indenfor flodsti, øer og broer. Intet mindre end 25 elementer, som kan kombineres i et utal af måder. Der er forslag til lege scenarier i kassen, men dette kit er det ultimative balancetrænings, bevægelses- og gruppe trænings værktøj.

<br>

trampolinTrampolin

Hvilket barn synes ikke at det er kanonsjovt at hoppe på trampolin? Det er underholdende på den energiske måde og så er det super god fysisk træning, hvor der forbruges meget energi. Vi tilbyder en rigtig god model, der er lidt mindre, så den også kan bruges indendørs om vinteren. Og du kan med ro i sindet lade børnene hoppe løs, da den er konstrueret så den er sikker at hoppe på, selv for de mindste.

I kanten af trampolien er en høj skumpude (13 cm), der er blød at lande på, og som gør det sværere at falde af trampolinen.

<br>

luksus legetøj aktivitetskube deluxe dåbsgaverAktivitetskube Deluxe

En spændende dåbsgave og prisbelønnet aktivitetskube, der giver barnet mulighed for leg med 5 forskellige aktiviteter: wire-ruchebane, kugleramme, ABC ramme, labyrint hvor en kugle skal føres med rundt i labyrint med lille pen samt tandhjul der kører i flot mønster. De forskellige aktiviteter udfordrer nysgerrigheden og stimulerer de kognitive indlæringsprocesser.  Samtidig er legen god for finmotorik samt logisk tankegang.

Kuben måler L 30cm x B 30cm x H 60cm, og kan stå på gulvet eller bordet.

<br>

miljørigtigt dukkehus legetøj økologisk Det miljørigtige dukkehus

Yes! Så er den miljørigtige dåbsgave på plads! Det grønne dukkehus er udstyret med solceller og vindmølle på taget, træer der skal plantes, affalds sorterings spande, cykel og beholder til opsamling af regnvand samt andet tilbehør.

Nu kan du hjælpe næste generation til at forstå, hvad der skal til for at passe på miljøet og dette grønne dukkehus hjælper til forståelsen af at tage miljørigtige valg og gør hensynet til miljøet til en naturlig del af barnets opvækst.

<br>

<br>

Fandt du hvad du havde brug for? Eller har du selv nogle forslag til gode dåbsgaver? Skriv gerne en kommentar og del dine tanker med os 🙂

<br>

1 Kommentarer

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Top 10

Top 10 dukkehuse

Dukkehuse er super legetøj, som kan få øjnene til at stråle hos
Gå til Til toppen