TEMA: Sommerferie skolen – det skal være sjovt at lære :-)

in Sommerferie/Sommerferieskole

sjov sommerferie skole ABC matematikJubiiiii – nu er det snart sommerferie og 6 skønne uger venter med leg, leg, leg… og skoletaskerne – de kan gemmes langt væk, ik sandt?  Men så kan det i stedet for være tid til at finde på kreative lege som hele familien kan være med til og fylde kufferten med lærende legetøj til ferien.

Undersøgelser viser, at det godt kan gå lidt for hurtigt med at glemme den ny-erhvervede skole viden, hvis man ikke holder lidt liv i blusset under ferien. Det gælder om at udforske sin egen nysgerrighed og opleve glæden over at forstå lidt mere af det som før var et mysterium. Det behøver heldigvis ikke at være kedeligt eller en sur pligt at boge den i sommerferien. Det skal nemlig være sjovt at lære – og man lærer også mere når det er sjovt!

Brainstorm og kreative lege

Det er jo den perfekte kombination til ferien, og derfor har vi lavet brainstorm på kontoret og samlet alle de bedste idéer og spændende sommerlege vi selv leger med vores børn, og som også lærer børnene en masse skole- og vigtige livsrelevante ting 🙂

Der var bare det lille problem, at vi faktisk fandt på så mange gode idéer, at det ville blive et meeeget langt indlæg. Så derfor tog vi rask en beslutning om at have tema her på bloggen i hele sommerferien perioden: SOMMERFERIE SKOLEN – DET SKAL VÆRE SJOVT AT LÆRE 🙂 her kan du løbende læse mere om at lære mens du leger, hvilket legetøj der er godt at have med på ferie, idéer til kreative lege, forberedelse til skolestart for de de små i børnehave og børnehaveklasse, som skal starte i skole for første gang… samt sjove måder hvor du i en hverdagssituation eller med det rigtige legetøj kan træne  ABC, sprogkundskab,  matematik og meget mere.

Kloge åge emner samtale diskussion

Kender du f.eks Kloge Åge?

Han ved en hel masse og kommer altid med forslag til samtale og diskussion. Han kan f.eks. finde på at sige: “Der er ca. 6000 km ind til jordens indre. Hvor langt har du til København eller Århus? Jordens indre er ca. 5000 grader. Hvor meget skal en kage bages på?

Få sms’er fra Kloge Åge hele sommeren, resten af året eller i et helt år. De kommer 3 gange om ugen og indeholder tankevækkende viden og spørgsmål om dyr, mennesker, historie, natur, kultur og sprog. Vidste du f.eks at verdens mindste fugl er Humlebi Kolibrien? At når en måned starter på en søndag, vil den altid have en fredag den 13? Eller at du ikke kan kilde dig selv – det kilder nemlig kun når man ikke er forberedt på det!

Læs mere om Kloge Åge og hans kloge ord


Skriv et svar

Your email address will not be published.

*