svøm trygt med havfruehale

Svøm trygt med havfruehale på  🧜🏻‍♀️ (4 vigtige tips).

in Grovmotorik/Om sikkerhed og kemi

Tror du, det er farligt for dit barn at svømme havfruesvømning med havfruehale på?

Havfruesvømning er blevet meget populært de seneste år. Mange børn og unge har en havfruedrøm, og tanken om at glide gennem vandet med havfruehale på er næsten magisk.
Denne interesse mærker vi klart hos Legeakademiet, og udvalget af havfruehaler er bare vokset år for år. Vi vil som altid gerne sørge for, at børns nysgerrighed bliver stimuleret, så derfor er vi altid klar til at sætte os ind i nye måder at cykle, svømme, hoppe, spille bold, lære at skrive, løse regnestykker og bygge kuglebaner på.

Havfruesvømning er ingen undtagelse. Det er en ny måde at udvikle sine svømmekompetencer på.

Rundt omkring i landets svømmehaler kan man gå til denne sjove svømmesport, og det har rigtig mange børn allerede gjort. De smukke havfruehaler dukker op flere og flere steder, og børn er vilde med at få lov til at prøve at glide under vandet, slå med halen og nyde den ret store hastighed eller den poetiske smidighed, man får med sådan en havfruehale på.

Nogle er vores kunder er lidt bekymrede for sikkerheden ved at svømme med benene i en havfruehale. Det virker  måske også utrygt at have benene fikseret. Men med et par få tips kan du med tryghed  lade dit barn svømme med havfruehale på.

Læs med her og bliv tryg ved at lade dit barn svømme som et af havdybets mest magiske og sagnomspundne væsner.

Hvad er en havfruehale?

Måske skal vi lige forklare, hvad en havfruehale egentlig er.

Her er nemlig tale om en to-delt svømmedragt, som består af en monofinne og et dragt-hylster. Monofinnen er en meget slagfast finne, betrukket med neopren med huller i til fødderne. Når dit barn har monofinne på, er det ligesom en havfrues eller en havmands halefinne. Når finnen er på plads, trækker I selve dragten ud over monofinnen og op omkring hofterne. Den er stram, så den sidder af sig selv. Benene og fødderne er lukket inde i havfruedragten og monofinnen og sidder sammen.
Nu er dit barn klar til at svømme med sin havfruehale på.

Hvordan svømmer man med en havfruehale?

At svømme havfruesvømning med en havfruehale på er lidt ligesom at svømme butterfly. Benene er samlet, og man skal bruge hele underkroppen, mens overkroppen er så strømlinet som muligt. Der kan komme god fart på med en havfruehale på, og det er virkelig sjovt at lære at lave smukke tricks og bevægelser under vandet med den. Man kan lave store svirp med halen i vandoverfladen og suse nedad, når man har lært at mestre teknikken – og det føles bare vidunderligt. 

Når dit barn skal svømme med havfruehalen, handler det først om at lære at holde sig lodret i vandet UDEN at stå på kanten af monofinnen. Den kan nemlig ikke tåle, at man står på den. Man skal holde sig lodret ved at føre monofinnen frem og tilbage under vandet. Opdriften fører dit barn opad, og så gælder det om at holde balancen. Netop denne balancetræning i vandet gør dit barns svømmefærdigheder bedre.

Når denne færdighed er på plads, kan dit barn begynde at øve sig i at svømme frem og tilbage. Det kræver en masse mavemuskler at holde kroppen vandret i vandet, mens man vipper haven op og ned, så det er endnu en fordel ved at svømme havfruesvømning.

Der er mange flere måder at svømme med havfruehale på, så hvis dit barn har interessen for det, så kan du prøve at finde et svømmehold med havfruesvømning i nærheden. Du kan læse mere om havfruesvømning hos DGI her.

Se vores udvalg af havfruehaler her.

Sikkerhedsstyrelsens 4 tips til at bruge en havfruehale:

  • Lad aldrig dit barn svømme havfruesvømning med havfruehalen på alene. Dit barn skal være en meget sikker svømmer og over 10 år, før det er sikkert at svømme uden opsyn, med eller uden havfruehaler og andet svømmeudstyr.
  • Legeakademiet sælger ikke havfruesæt med bikinitoppe med snore, men du finder mange modeller af havfruehaler, hvor der hører toppe til. Pas på stropperne/snorene. De udgør kvælningsrisiko, og kun børn over 14 år bør bruge svømmetøj med snore.
  • Sørg for, at dit barn kan holde sig lodret i vandet med havfruehalen på UDEN at stå direkte på spidsen af havfruehalen. Den kan nemlig knække under dit barns vægt. Hjælp dit barn med at lære at holde sig lodret ved at vifte halen frem og tilbage under vandet.
  • Dit barn skal kunne svømme 25 meter uden hjælpemidler og holde vejret under vandet i 30 sekunder, før I begynder at øve med en havfruehale.

Du  kan læse hele SIK’s artikel om havfruesvømning her.

havfruesvømning med havfruehale blå

Hvor gammel skal man være, før man kan svømme havfruesvømning?

På svømmehold med havfruesvømning på programmet skal børnene som regel være fyldt 7 år. Men det er et forsigtigt pejlemærke. Det vigtigste er, at dit barn kan svømme, kan dykke og kan tage imod besked. Der er stor forskel på børns svømmefærdigheder, så kik godt på dit barn og vær sikker på, at svømmefærdighederne er i orden, før I går i gang med havfruesvømning. 

God fornøjelse i vandet!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*