Styrk grovmotorikken med 10 nemme øvelser….

in Ann og Jane mener/Grovmotorik
lækker, lækker bold som vi kender den fra gymnastikken

Har du fået at vide at du skal stimulere dit barns grovmotorik, men er lidt i vildrede om hvordan?

Så læs med her….

Følgende øvelser kan bruges til at stimulere, dit barns grovmotorik. De er sigtet med 3-5 årige.

1. Spil med en stor bold. Du kan prøve at opfordre dit barn til at sparke til bolden, først med den ene fod, så med den anden. Kast derefter bolden til hinanden.

2. Lad dit barn køre på løbecykel. Gå ikke igang med en pedalcykel med støttehjul. Det giver en falsk tryghed, som I skal kæmpe med senere. En løbecykel lærer barnet at balancere, herefter skal barnet “kun” lære at bruge pedalerne, det lærer de meget hurtigt, hvis bare de har balancen på plads.

Løbecyklen er det du skal vælge istedet for en alm. cykel med støttehjul

3. Lav en bevægelse, som dit barn skal kopiere og omvendt. F.eks. Jeg var til te hos droningen/jeg besøgte en sørøver på hans skib og der mødte jeg en frø der hoppede Sæt dig på hug og hop som en frø)/en linedanser (gå på en snor på gulvet)/ en etbenet pirat (hop på et ben).

4. For at lære dit barn forholdsord og forståelsen heraf, kan man bede barnet om at stille sig foran stolen, bagved stolen ovenpå stolen, ved siden af osv.

5. For at stimulere fornemmelse af højre og venstre, bed dit barn om at stille sig med ryggen til dig. Nu siger du “løft højre arm, løft venstre ben osv.

6. Fortæl dit barn at han eller hun skal være din skygge og gøre alle de samme bevægelser, som du gør, når du går gennem huset/lejligheden og laver simple bevægelser, klør dig i hovedet, hopper på et ben bukker dig efter noget osv.

7. Lær aktivitets sange og gør aktiviteterne mens du synger om dem.

Fagtesange findes som bog og cd til kr. 99,-, hvis du ikke kan huske dine aktiveringssange

8. Fortæl dit barn at han eller hun skal imitere dyr. F.eks. bevæge sig som en slange, gå som en pingvin, hoppe som en kanin.

9. Se hvem der kan stå længst tid først på det ene ben og dernæst på det andet.

10. Til sidst galoperer i rundt i stuen som en hest og hvis du ikke har lyst til det, så kan I istedet synge og danse Åååhh buggi vuggi vuggi rundt i stuen….

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*