Ready SÆT Play – temakasser med lærerigt legetøj.

in Leg og læring for skolebørn

Ready SÆT Play: Leg og lærerig fordybelse for børn fra 0.-3. klasse.

Nogle gange har du tiden og overskuddet til at lade dit barns interesse i fx dyr, dinoer eller bogstaver fylde en hel dag, mens I sammen udforsker og fordyber jer i et emne på alle mulige måder. Det er jo skønt at opleve, hvordan et barn, der virkelig brænder for noget særligt, suger ny viden til sig og konstant finder på nye tangenter at gå ud af. Andre gange er det anderledes. Så har du brug for at dit barn kan beskæftige sig selv et stykke tid.

Måske er der brug for ro til, at du får noget arbejde fra hånden?

Måske skal du have fred til at få talt færdigt med ham fra SKAT, der gerne vil forklare dig noget meget vigtigt om din økonomi?

Måske er du ikke helt ovenpå mentalt eller fysisk og skal bare se på hvid maling tørre, mens dit barn laver noget selv?

Vi legetanter og legeonkler elsker at lege og følge med, når børns hjerner og kroppe bare bobler over af begejstring, mens de undersøger, udvikler sig og lærer en hel masse. Men – vi oplever bestemt også behovet for, at det kære, entusiastiske barn lige leger selv en stund eller to.

Hvad gør man så?

Ready SÆT Play

Du har ikke undervisningspligten, når skolen er lukket. Du har ansvaret for, at du og dit barn trives.

“Det er ikke forældrenes ansvar at undervise deres børn. Lærerne er uddannede til at undervise, og det er de rigtig gode til. Mange forældre skal arbejde hjemmefra, og der er derfor heller ikke noget krav om, at du som forælder hjælper dit barn med skolearbejdet”

Cecilie Harrits, Skole og Forældre.

“Det er skolen og lærerne, der har undervisningspligten. Det er ikke jer forældre. Kommer der til at opstå huller som følge af fjernundervisningen, er det skolehuller, som vi efterfølgende lukker. Og det er skolernes ansvar.”

Pernille Rosenkrantz-Theil, Børne- og Undervisningsminister.

Ready SÆT Play giver dig arbejdsro, mens dit barn leger og lærer.

Legeakademiets eksperter i leg og læring har taget Tænkehatten på og fået Kloge Åge med på råd. Vi har fundet frem til en løsning til de dage, hvor du har brug for, at dit barn kan beskæftige og underholde sig selv.

Vi har sammensat forskellige, tematiserede Ready SÆT Play med udgangspunkt i nogle af de allermest populære interesser hos børn.

Det er sæt bestående af forskelligt legetøj, byggesæt, bøger, kreative materialer og andre af vores varer, som har det til fælles, at det er ting, som børn fra 0.-3. klasse kan få en masse ud af selv at lege med, udforske, undersøge og blive kloge på. Det kan man jo så sige om rigtig meget af vores sortiment. Men der er to unikke ting ved Ready SÆT Play:

1: Dit barn behøver ikke din hjælp udover til at pakke ud og måske sætte i gang i nogle tilfælde.

2: Alle sæt er sat sammen, så fokus i alle de ting, der er i det enkelte sæt, har samme tema. Det kan være fx Lær Klokken, Alt med Snor, Dinoer eller Dyr. Følg med i Legeakademiets kategori med nyheder, for det kommer løbende flere forskellige Ready SÆT Play.

Børn har godt af at lege alene.

For nogle børn kan det være svært at finde på noget, og så kan du som skabe et godt legemiljø med lidt nyt legetøj i et tema, dit barn interesserer sig for.

“Når børnene leger alene (altså uden voksendeltagelse eller -overvågning), får de for alvor lov til at mærke, hvordan det er at bestemme selv. De må selv finde, selv tage initiativ og selv få ting til at ske. Og de må selv løse de problemer, der opstår.

Erfaringer som disse giver børnene en følelse af at være kompetente og det giver dem erfaringer, som de kan overføre direkte til den virkelige verden.”
Nordic Parenting

 

Ready SÆT

Hvorfor er Ready SÆT Play godt for dit barns læring?

Børn bliver fanget af alle mulige mere eller mindre gakkede interesser i løbet af barndommen.

  • Måske løber dit barn rundt og brøler som en T-Rex i hele hytten med en bamse i det frådende gab?
  • Måske bliver der bygget biler eller flyvemaskiner af alle materialer lige fra mælkekartoner til vatpinde?
  • Måske elsker dit barn alt om rummet eller er bare helt vild for at lære klokken lige NU-NU-NU?

Lader du dit barn lege med et Ready SÆT Play, der fokuserer på dit barns interesse, så vil dit barns motivation for at lære noget af legen være helt i top. Læring er ikke kun at læse og skrive – og forresten er det netop den del af dit barns læring, som skolen nok skal tage sig af og har ansvar for.

Læring er også at kunne koncentrere sig, at bruge fantasien, at udforske en idé, at finde løsninger og svar – og at stille spørgsmål, som får legen videre. Det er netop den form for udvikling, dit barn vil få ud af Legeakademiets Ready SÆT Play.

Du skal ikke have dårlig samvittighed, for børn kan også have stor glæde ud af at kunne være i deres eget selskab.

Nogle børn kan have svært ved at lege alene, og det er heller ikke en kompetence, vi har indrettet vores travle samfund efter. Men så er stille dage en kærkommen mulighed for at øve sig på at lege og udforske sin interesse uden en voksens deltagelse.

Find dit barns Ready SÆT Play her.

Psst! Tid til at indrette dit hjem til leg og kreative aktiviteter ude eller inde? Læs vores to fine indlæg fra gæsteblogger Lærke Gerner Thomsen, som giver råd om at indrette haven til leg og indrette et kreativt frirum.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*