Pakkekalender eller julestrømpe?

in Jul/Tradition og højtider

Blogindlæg af Grit Feldsted Radich

novemberSå blev det vinter. I hvert fald ifølge kalenderen. Hvad det har af betydning for vejret og eventuelt snefald, overlader vi med glæde til meteorologerne. I stedet retter vi i dag, den 1. november, blikket mod det, der sikkert optager sindene endnu mere end vejret, nemlig julen.

For nu begynder nedtællingen. Jovist, juleaften er ganske vist ikke lige rundt om hjørnet helt endnu. Men julemåneden derimod – den er pludselig ganske nær. Blot en måned væk.

Nogle af jer er sikkert allerede i gang med at rulle hele den klassiske december-måned-plan ud med alt, hvad det indebærer af juletraditioner, juleindkøb og julebagning – det velsmurte maskineri er ikke velsmurt for ingenting, og alle kender deres rolle.

Men hvad gør man, hvis man er ny i hele december-spillet? Nybagte forældre, der for første gang skal tage stilling til, hvor deres fælles julefodslag er, fordi julen pludselig ikke længere handler om dem, men også handler om alt det de ønsker at give videre til deres barn.

Når man bliver forældre sammen for første gang – og skal holde jul sammen som forældre for første gang – melder der sig hos mange en masse spørgsmål. For hvor skal julen fejres? Hvor meget skal den fejres? Hvordan og hvor længe? Vi har alle hver vores traditioner med hjemmefra. Nogle ønsker vi at holde i hævd – andre er vi mere villige til at tage afsked med. ”Plejer” må afgive pladsen og vi må sammen lægge en ny kurs.
47526-snow-globe-christmas-tree
For hvad ønsker vi at give vores børn – i overført tilstand? Hvilke værdier? Hvilke minder? Hvilke historier? Hvilke traditioner? Skal nissen flytte ind med dør og det hele? Eller må Lille Luna godt vide, at det er mor og far, der stopper gaver i julestrømpen hver nat? Skal man købe julekalendere – og med eller uden chokolade? Skal man lave en pakkekalender – eller nøjes med den lidt mere overskuelige adventskalender? Måske skal bedstemor i gang med håndarbejdet for at strikke eller sy en julestrømpe?

Der er så utrolig mange overvejelser, der dels omhandler økonomi og logistik, og dels handler om vores drømme. Men én ting er især vigtig at huske på i hele denne tankestrøm – og det er HVORFOR? Hvorfor bruger vi så meget krudt på alle disse julerier? Svaret er – tror jeg – for de fleste af os, at det er for børnenes skyld. Vi vil gerne bibringe dem lidt af den magi, som mange os forhåbentlig selv husker fra vores barndoms december måneder. Men magi handler heldigvis om andet og mere end blot gaver.

Jeg vil derfor æde min gamle nissehue på, at det vigtigste for børnene i den kommende tid, er at de har glade, ustressede og nærværende forældre. Lige den model har vi desværre ikke på lager i Legeakademiet, men til gengæld har vi nogle forslag til, hvordan I selv baner vejen mod en lidt mere ustresset december måned.


juletrae_med_kuglerJulekalendere, pakkekalendere og kalenderlys har alle én ting til fælles: De er redskaber vi bruger til den store julenedtælling. For er der én ting, som er særligt vigtige for børnene, så er det JULEAFTEN, der står som den lysende stjerne og venter på os.
28250
Den søde ventetid er ofte knap så sød, når man endnu ikke helt har udviklet sin fornemmelse for tid og sted. Denne fine lille nedtællings-kalender er derfor perfekt til at synliggøre, hvordan vi for hver dag nærmer os den længe ventede juleaften. Stil det fine juletræ op i stuen eller på børneværelset, og lad hver dag børnene dekorere træet med af en de små fine julekugler. (Pakkekalender: Nedtælling til jul – 159,95 DKK).

Er I på udkig efter en pakkekalender, der kan konkurrere med de mange slik-julekalendere i supermarkederne, er her et fint alternativ. Pakkekalenderen er fyldt med en masse lækker legemad – perfekt til den lille kok, der elsker at fordrive tiden i legekøkkenet. (Fra 3 år). (Pakkekalender: Legemad – 215,96 DKK).

Den søde bland selv pakkekalender er et godt valg, hvis I godt selv kan lide at udvælge små, fine pakkekalender1gaver til børnene, men måske ikke er helt så vilde med at sidde og pakke alle 24 (…48, 72, 96…) gaver ind. Pakkekalenderen har 24 rum i forskellige størrelser – perfekt til 24 små julesøde gaver (legetøj på foto følger IKKE med). (Lav Selv Pakkekalender – 75 DKK).
adventskalender-lav-selv-1
Er tanken om at skulle på jagt efter 24 forskellige små gaver lidt for uoverskuelig, findes den fine bland selv kalender også i en advents-udgave med 4 lidt større rum (legetøj på foto følger IKKE med). (Lav Selv Adventskalender – 85 DKK).

Vores shop er også fuld af andre søde og sjove idéer til, hvad du kan fylde julestrømpen med. Gå på opdagelse her – du finder helt sikkert noget, dine børn kan bruge. Og så skader det jo heller ikke at hente lidt inspiration til årets ønskelister.

Rigtig god december-forberedelse.

Hvilke juletraditioner er det vigtigt for jer, at I giver jeres børn med i rygsækken? Og hvor mange julekalendere/pakkekalendere etc. har jeres børn?

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*