Opskriften på en MGP fest

in Ann og Jane mener/Forår

Kender du det, når du gør noget med dine børn, som du tror alle andre også gør i deres familier, og så viser det sig pludselig at det gør de ikke og at de synes du er sådan en supermor og top kreativ, fordi du netop gør det du plejer og som du selv synes er hammer sjovt?

Det er sjældent at jeg oplever det, men det har jeg gjort nu…..

Dette års deltager fremfører deres fællessang til voksen MGP

Vi holder nemlig MGP fest derhjemme og nu hvor jeg har fundet ud af, at det åbenbart ikke er alle der gør det, så får du lige her en beskrivelse af, hvordan vi gør det, til fri afbenyttelse.

MGP fest – Our way:

Invitationen:

Vi laver skriftlige invitationer med billeder fra dette års performere, dem kan du tage inde fra www.dr.dk du skal bare søge på MGP.

Vi skriver at det er en VIP fest, så de skal komme i festtøj og med solbriller på, ligesom rigtige VIP’er gør det. Vi skriver også at vi forsøger at holde paparazzierne væk, men at de må forberede sig på, at det jo er en meget stor begivenhed, ligesom at de nok bliver interviewet af pressen.

Forberedelser:

Vi sætter levende lys på fakler i indkørslen og et år lånte, vi endda noget der skulle ligne en rød løber, som vi lagde hen til døren.

Når de kommer ind er der en paparazzi der ligger på lur og knipser billeder af dem, når de snakker sammen og når de bevæger sig rundt, springer han pludselig frem og tager billeder (min mand). Der er en journalist fra “For kendt til de kendte” (mig) der udspørger dem om deres tøj, hvor er det købt, hvem har designet det, om de glæder sig til dette års MGP, om de har en farvorit etc…..

Stuen er pyntet med guirlander, ligesom hvis det var nytår.

Der er printet informationer om alle de grupper der skal spille med billede og stemmesedler til hver enkelt VIP er også printet

Aftenen

I og med at vi altid inviterer til overnatning, så skal de piger, der vælger at overnatte, finde den plads de vil sove på, ved siden af hvem med mere, lige så snart de kommer. Det kan nemlig godt tage lidt tid at få indrettet sig. Pigerne har selv madras, sovepose, nattøj, tolettaske, sovedyr med mere med.

Vi plejer at servere mexikansk mad til dem med en festlig dessert enten med stjernekastere i eller bananasplit, men i år har vi valgt at det er uden spisning, de kommer i dette tilfælde kl. 19.00.

Hvis det er med spisning, så plejer vi at fortælle dem under middagen om alle grupperne og vise dem photo af grupperne, så de lige er sat ind i hvem der er hvem, når showet starter.

Hvis der er tid, så kan vi finde på at lave en lille nem quiz fra de andre års MGP shows.

Hvem vandt i 2010?

Hvilken sang handlede om at tro på sig selv?

Hvad kaldte drengen sig i MGP, der også spillede med i Jesus og Josefine etc.?

Hvilken sang var det, hvor pigen smed brillerne og tog elastikken ud af håret?

Hvilket tøj havde Anne på da hun vandt MGP?

Hvilken sang handler om årstider?

Kom selv på flere…..

Sidste års vindere med sangen "Du skal tro på dig selv"

Når middagen er overstået, så skal de til at gøre sig klar til showet. Det kan være de lige skal nette sig hos frisøren (min datter) eller makeup artisten (mig). Det behøver ikke være det vilde, det kan bare være lipgloss og lidt øjenskygge.

Vi har printet stemmesedlerne fra DR’s hjemmeside og skrevet pigernes navn på og de får en blyant hver og så sætter vi os og er klar.

Showet

Så går showet igang. Nogle af pigerne kan holde koncentrationen hele showet, nogle andre har ikke helt tålmodigheden. Vi giver dem intet sukker, da de er helt kørt op og sukker kun gør tingene vildere. Vi har nogle chips stående og vand dertil.

Når der er underholdning mellem selve konkurrencen og finalen, tager vi jakker på og går en tur med hunden, for lige at få lidt luft. Et år tog vi stjernekastere med udenfor. Når vi kommer tilbage til finalen, stemmer vi forfra.

På en eller anden måde, så lykkes det altid for alle pigerne, at overbevise hinanden om at de hele tiden har stemt på den sang, som vinder det hele. Vi danser allesammen til vindersangen.

Vi har haft en lille gave til alle pigerne, noget de kan have på deres værelse. I år bliver det paparazzi billedet af dem selv, som de får med hjem, så de har et lille minde, det printer min mand mens showet er igang.

Så snart MGP er færdig, bliver de piger, der ikke skal overnatte hentet af deres forældre, de er normalt fyldt op med indtryk, så der er ikke langt mellem succes og fiasko i denne fase af festen. De piger, der skal overnatte bliver bedt om at gøre klar til natten. De sover allesammen sammen i stuen på gulvet, helst i en rundkreds, hvor de har hovederne mod hinanden, så de kan ligge og snakke sammen og fortælle pinlige eller sjove historier, indtil de skal sove. Lyset er dæmpet, men tændt hele natten til de der har lidt svært ved at overnatte ude, pigernes forældre bliver bedt om at sove med mobiltlf. ved sig, så vi kan få fat i dem, hvis modet ikke holder hele natten.

Pigerne bliver allerede hentet kl. 9.00-9.30 den næste morgen. De får nemlig ikke så meget søvn og er som regel også fyldt op af oplevelser, så for at bevare den gode stemning, er det min erfaring at de skal vækkes med morgenmad og hentes umiddelbart herefter.

God MGP fest – Hilsen Ann

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*