3D secure shopping sikkerhed

Mere online sikkerhed med 3D Secure

in Om at handle på nettet

3D Secure og to-faktor godkendelse øger din sikkerhed online. 

Vi starter året med gode nyheder for internethandlen. Fremover vil dine online betalinger være endnu mere sikre. Helt enkelt betyder det i praksis, at du kan blive bedt om at godkende dine køb via enten SMS eller NemID. 

Det nye hedder to-faktor godkendelse. Det er sat i verden på baggrund af nye EU-regler, skal skal bekæmpe online fusk, snyd og humbug. Ligesom vi har informeret dig om andre forhold ved online shopping som fx phishing og forskellige former for webshops, så kan du i dette indlæg læse om det nye tiltag: 3D Secure.

Bare rolig, det er så nemt som at klø sig i nakken. 

Godkend din betaling med SMS eller NemID.

Du gør sådan her: 

1. Når du går til betaling af dine varer, så indtaster du som sædvanlig dine kortoplysninger. Det er den første faktor, hvormed du viser, hvem du er. 

2: Derefter vælger du, om du vil have tilsendt en sms for at godkende din betaling, eller om du vil godkende med NemID. Det er den anden faktor i to-faktor godkendelsen. Du kan ikke bruge pap-Nemid. Du skal downloade app’en NemID på en smartphone og godkende din betaling via den sms, du får tilsendt. Du kan hente NemID-appen ganske gratis der, hvor du plejer at hente apps til din smartphone. Når du har downloadet app’en, skal du bruge dit pap-NemID kort med koder på til at komme i gang med app’en, men derefter er det ikke nødvendigt at bruge pap-kortet med NemID.

3: Så indtaster du koden, du har fået tilsendt på sms, eller godkender med dit NemID. Du kan fremover ikke gennemføre et køb hos Legeakademiet uden denne to-faktor godkendelse. Når du først har to-faktor godkendt dit køb hos Legeakademiet, vil nogle banker dog ikke kræve, at du gør det hver gang. 

4: Nu har du bevist overfor webshoppen, at du virkelig er den, dit betalingskort siger, at du er. På den måde bliver det endnu mere vanskeligt for digitale skurke at misbruge dine betalingsoplysninger.

3D secure shopping sikkerhed

Sådan!

Nu er du klar til at shoppe med ro i sindet. 

Rigtig godt nytår 

Smil fra legetanter og legeonkler i Legeakademiet. 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*