Hvad er legesand lavet af?

in Indendørs/Kinetisk sand/Urolige børn

Er legesand mon fyldt med farlige sager?

Få svaret i blogindlægget som er flyttet til vores nye blog Klog på leg

6 Comments

 1. Hej jeg har sådan noget sand, men det er blevet for tørt, kan næsten ikke hænge sammen, det er ikke ret gammel, hvad kan jeg bruge for at det bliver godt igen mvh Pia

  • Hej Pia

   Er det noget sand du har købt os? For jeg tænker det formentlig kommer lidt an på, præcis hvilken slags sand der er tale om. Men du kan evt. prøve at sende en mail ind til vores kundeservice på info@legeakademiet.dk. Så kan de måske finde et svar til dig, afhængigt af hvilket sand der er tale om. Hvis det er noget du har handlet hos os kan du også lige skrive dit ordrenummer, hvis du har det 🙂 Så kan vi nemt finde dig.

 2. Hej, jeg har købt mad mattr pink, og efter 5 minutters leg havde i alle pink hænder! Så nu er jeg ikke meget for at lege med det.. Jeg kan ikke finde oplysninger på hvad farven består af.

  • Hej Anita.
   Det er jeg ked af at høre. Du skal ikke være bekymret for indholdet i Mad Mattr, da det som beskrevet i indlægget er gennemtestet og lever op til dansk lovgivning og krav til deklarering af indholdsstoffer. Jeg henviser dit spørgsmål til vores produktspecialist Monica, som vil hjælpe dig videre og evt sende dit REACH-deklarationen på Mad Mattr. Dette vil ikke nødvendigvis indholde en opskrift på varen, da den er patenteret, men det er dokumentation for, at Mad Mattr ikke indeholder problematiske stoffer. De bedste hilsner fra Kristina, copywriter.

 3. Hej jeg har en dreng, der som en baby putter fingre i munden.. kan de forskellige “spises”. Det er selvfølgelig under opsyn.

  • Hej Trine. Undskyld det sene svar – vi bruger sædvanligvis ikke bloggen til spørgsmål og svar, så det tog lige sin tid før jeg så dit spørgsmål. Men nu svarer jeg naturligvis med det samme og lover at huske at checke hyppigt fremover. Du er altid velkommen til at skrive eller ringe og spørge vores kundeservice.
   Legesand er ikke velegnet til børn under 3 år, netop fordi det ikke skal i munden. Mine egne 5 børn har alle på et tidspunkt proppet almindeligt sandkassesand i munden, nogle gange spist store håndfulde med velbehag – pyha….Men det overlevedede de fint. Det er dog ikke noget, man anbefaler. Legesand er fremstillet af enten almindeligt sand tilsat silikone-agtige bestanddele eller porcelænssand, så det skal ikke i små børns maver.
   Hvis I skal lege sanselege, så vil jeg i stedet anbefale at bruge almindeligt sand under opsyn eller bruge de typer af modellervoks, som er velegnet til børn under 3 år. Vi har nogle muligheder på webshoppen.
   God fornøjelse og igen – undskyld den sene svartid.
   Venlig hilsen Kristina

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*