Skønne hjemmelavede gaver fra Legeakademiet.dk

Lav hjemmelavede gaver sammen med dine børn

in Ann og Jane mener/DIY/Jul/Særlige begivenheder

Hvornår lærer man glæden ved at give gaver? Og er det mon overhovedet noget man ”lærer” eller kan lære?

Personligt har jeg en teori om, at glæden ved at give, begynder at spire allerede mens vi er helt små. Jeg genkalder mig mine egne drenges glædesstrålende smil, da de første gang med stolthed rakte mig et stykke legetøj, og næsten hvinede af glæde, når jeg tog imod det. Jeg kvitterede naturligvis med lige så stor begejstring – hvordan kunne jeg andet? Min påstand er, at i DÉT øjeblik – og de mange, der fulgte efter med mindst lige så stor begejstring fra alle parter – blev glæden ved at give, plantet i mine børn.Glæden ved at give gaver - Legeakademiet.dk

Jeg har ikke forsket i emnet (ikke engang konfereret med Google), så jeg har intet videnskabeligt fundament for min teori, som måske hellere bør kaldes en iagttagelse. Det er også underordnet, for det er slet ikke centralt i dagens skriblerier.

Uanset hvor glæden ved at give stammer fra, er der ingen tvivl om, at de fleste af os oplever den i en eller anden form, når vi giver noget til andre – uanset om det er vores tid, nærvær eller materielle goder.

I tiden op til jul er det naturligvis især julegaverne, der springer frem i tankerne, når man taler om at give. Og børn fra små til store tæller ned til juleaften med næsten ubærlig utålmodighed og store forventninger. Forventeligt nok.

Vi andre – eller mange af os i hvert fald – styrter rundt med store ambitioner og planer for december måneds julebageri, juleoppyntning og juleaktiviteter, og har vist ofte så travlt, at vi slet ikke når at nyde de korte juledage med vores børn.

Mit budskab i dag er derfor både en påmindelse til mig selv, og en idé til de af jer, der kan genkende jer selv i det, jeg skriver. Budskabet er simpelt: Giv jer selv og jeres børn en uvurderlig gave: Nemlig nærvær og samvær (og nej, det er ikke det samme ).

Har I ligesom mig svært ved at prioritere mellem alle de mange ting, som I faktisk gerne vil nå med jeres børn, har jeg et forslag: Hjemmelavede gaver!Lav julegaver sammen med dine børn - Legeakademiet.dk

Lad jeres børn tage del i gavegiveriet ved at lave deres egne gaver til familien. Der findes et hav af DIY-kit, som gør det let at komme i gang med at producere alt fra kalendere til magneter, billedrammer, æsker etc. Fordelen ved denne type DIY (Do It Yourself)-kit er, at alle materialer, der skal bruges, følger med. Så I skal ikke ud og investere i en masse materialer, som ender med at fylde i skuffer og skabe uden at blive brugt.

Hjemmelavede gaver er samtidig en hyggelig aktivitet, som kan engagere hele familien. Ganske vist vil de fleste børn gerne selv lave det meste – men alt afhængig af børnenes alder kan der være brug for lidt vejledning og assistance undervejs.

Vi har rigtig mange forskellige typer aktivitetssæt m.v. i Legeakademiet, der kunne være oplagte til hjemmelavede gaver – der skulle gerne være noget for enhver smag, der både imødekommer børnenes forskellige interesser og alder, og vil vække glæde hos både bedsteforældre, onkler, tanter, fætre, kusiner, venner og veninder.

Der er naturligvis stor forskel på, hvilke typer projekter man kan kaste sig over sammen med et barn på 3 år i forhold til et barn på 8 år – både i forhold til, hvor langt tålmodigheden rækker og hvor langt evnerne (og måske finmotorikken) rækker.

De helt små børn har ikke tålmodighed til at sidde lang tid med et projekt, særligt ikke hvis der er en masse retningslinjer, der skal følges. Her vil min anbefaling være, at I køber noget papir i god kvalitet og noget fingermaling eller nogle farvekridt, og lader børnene male/tegne kunst til familien. Fingermaling ville desuden være oplagt at bruge til at lave billeder med fod- og håndaftryk.Skønne hjemmelavede gaver fra Legeakademiet.dk

I kan også vælge at lave håndaftryk i gips. Vores kit indeholder både gipsblanding, en fin ramme samt klistermærker, som kan bruges til at dekorere rammen. Dette kit anbefales til børn fra 5 år og kunne være en fin gave til f.eks. bedsteforældrene. (Håndaftryk i gips ~ 79.95 kr.)

Har dit barn lyst til at lave en lille fin julegave til en ven eller veninde – eller måske en pædagog fra børnehaven – vil dette dekorationssten-sæt være en god mulighed, da man med dette sæt kan pynte 6 små gipssten med maling og små øjne. Dette sæt kan bruges fra ca. 5 år. (Dekorationssten ~ 69.95 kr.)

Skrabekunst er en skæg og anderledes måde at være kreativ på. Det fungerer lidt ligesom, når man køber et skrabelod. Man skal nemlig skrabe på overfladen, for at fritlægge det, der ligger nedenunder. Man kan skrabe lige så lidt eller meget man vil – under overfladen skjuler sig en masse smukke farver, som givet et flot udtryk. Dette sæt findes i to varianter: Et sæt med 12 bogmærker eller et sæt med 6 magnetiske fotorammer og kan bruges fra 4 år. (Scratch Art – Skrabekunst Partysæt ~ 45 kr.)

En anden sød og kreativ gaveidé er at lave sin egen kalender. Kalenderen er så fleksibel, som den kan blive, da I både kan vælge at bruge børnenes tegninger, sætte klistermærker på, indsætte private fotos etc. til at gøre den personlig. Det her er en virkelig betænksom gave, som modtageren vil have glæde af hver dag i det kommende år! Denne kalender lægger op til lidt teamwork, så hele familien kan bidrage – det vil kun gøre den mere speciel. (Den Personlige Kalender ~ 25 kr.)

Har I en fugleinteresseret bedstefar- eller mor, kunne det måske være en idé med et hjemmemalet fuglehus? Lad familiens spirende kunstner dekorere det rå træ med skønne farver, der kan muntre både bedstefar- eller mor OG fuglene op. Dette sæt kan bruges helt fra 3 år. (Mal dit eget fuglehus ~ 49.95 kr.)

Er det ikke så meget fugle, men andre bevingede ting, der interesserer gavemodtageren, er det helt sikkert værd at kigge på dette solcelle fly. Flyet skal både samles og derefter males… og så skulle det gerne være flyveklart, hvis blot solen ellers skinner. Dette sæt anbefaler vi fra 6 år og op. (Solcelle fly – Oxford ~ 125.97 kr.)

Sandkunst er også en sjov og overkommelig aktivitet med et fint resultat. Fyld den dekorative flaske med sand i forskellige farver og skab et helt unikt look. Anbefales fra 4 år. (Sandkunst i flaske ~ 75.95 kr.)

Et gavekit der allerede har begejstret både børn og voksne er det fine læbebalsam-sæt fra Rudolph Care. Men pas på… der er nemlig en god chance for, at I slet ikke vil af med de fine små læbepomader, når først I har lavet dem. Sættet her resulterer i 4 små læbepomader til kysseklare læber. (Lav Selv Læbebalsam, Rudolph Care ~ 295.95 kr.)Glædelig december fra Legeakademiet.dk

Jeg har endnu ikke selv helt bestemt mig for, hvilke gaver vi skal kaste os over at lave derhjemme i år… men jeg er helt rolig! Og det kan I andre også godt være. For selvom hjemmelavede gaver selvfølgelig kræver lidt forberedelse og tid, så er det kun den 2. december i dag… og i Legeakademiet sender vi jeres pakker ud helt frem til den 22. december.

Så tag jer god tid – kig evt. på shoppen sammen med jeres børn og spørg dem, hvad de synes det kunne være sjovt at lave som gaver? Hvis mine forslag ikke helt ramte plet, så prøv evt. at kigge på kategorierne ”Kreativ Leg” og ”Tegne- og Malegrej”. Her er der helt sikkert inspiration at hente.

Rigtig god fornøjelse med de hjemmelavede gaver – og rigtig god weekend.

Decemberhilsner fra Legetante Grit

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*