Leg i skyggen med hælde leg 2

Lærerige lege i skyggen a la Kriblekongen.

in Indendørs/Sommer/Stimuler dit barn med leg/Udendørs

Lege i skyggen til timerne mellem 12-15.

Lege i skyggen er gode at have ved hånden, så solen bager, og børnene er ved at koge over. 

Vi heroppe i Norden hungrer efter solskin og varmere temperaturer, men pludselig går vi nok og søger ind i kølig skygge. 

Overdækkede terrasser, UV-telte, inde under træerne, i stuen – alle steder, hvor vi kan søge ly i de kritiske timer mellem 12-15, hvor solen er hård ved os. Du kan læse om de officielle de 3 solråd her. 

Hvad skal I så lave i skyggen?

Den opgave har Legetanterne sat vores gode veninde Kriblekongen på. Hun har sammen med sin familie lavet nogle super fine forslag til lærende og sjove aktiviter i skyggen, som I kan hygge jer med derhjemme. 

Leg i skyggen 1: Sanseleg med is

Vi elsker at lege med is! Børnene prøver at smelte isen med varmt vand og salt.

Sådan gør I: Drys fint salt på nogle isterninger. Når saltet smelter ned i isen, kan barnet bruge kæmpe pipetter til at dryppe farvet vand oven på isen. Det er så smukt, når farverne løber ned i de mønstre saltet har skabt. Jeg kan godt lide at bruge farver som blandes til nye, smukke farver, såsom blå og rød der bliver til lilla.

lege i skyggen med is
skyggeleg med klistrede fingre

Leg i skyggen 2: Troldesnot

Noget af det mine børn er helt vilde med er troldesnot. Det er en slim du laver på 500 g kartoffelmel og ca 3,5 dl vand. Tilføj lidt vand af gangen, så du selv kan vurdere, hvilken konsistens der føles sjovest for jer. Hvis du gerne vil have en farvet slim, så kom en lille smule pastafarve (eller frugtfarve – det smitter dog nemmere af på huden under leg) i vandet inden du tilføjer kartoffelmel. Kom slimen i en skål eller bakke og stil den over i skyggen. Tilføj gerne legetøj som små figurer og legetøjsdyr i legen. Det skal nok holde børnene i skyggen i noget tid.

Troldesnot

Leg i skyggen 3: Dyr på græs

Mine børn elsker, når vi tager vores legetøjsdyr med udenfor.

Vi laver som regel et hegn af grene, sten eller snor, så dyrene kan komme ud på marken og græsse.

Jeg finder et sted i haven, hvor et træ eller en stor busk skygger på græsset.

Der kan begge drenge sidde i lang tid.

De plukker blomster og græs og fodrer dyrene. Og når de får lov til at tage lidt vand med i legen, kan de sidde endnu længere tid!

Der er noget magisk ved at tage ’inde-legetøj’ med udenfor. Bare sørg for, at legetøjet kan klare en vask efter leg.

Faktisk er opvasken af legetøj tit en ny, sjov aktivitet for børnene.

Bare fyld håndvasken eller et lille badekar med det beskidte legetøj og sæbevand, og giv barnet en gammel tandbørste eller opvaskebørste til at skrubbe dyr og andet legetøj med.

Leg i skyggen 4: Hældeleg med farvet vand og redskaber

De fleste børn er vilde med at lege med vand. Det er ikke nødvendigt med mange redskaber, men det er sjovt at legen ikke altid er den samme. Derfor kan vi godt lide at farve vandet med frugtfarve eller pastafarve. Jeg stiller som regel an til en hældeleg med vand udenfor i skyggen, så drengene kan stå og lege længe uden at stå i bagende sol. Det er forskelligt, hvilke redskaber vi bruger til denne leg. Nogle gange er et par køkkenredskaber nok. Andre gange er det sjovere at bruge vores sanseredskaber: Kæmpe pipetter og finmotorik værktøjssæt.

Leg i skyggen 5: Squigz-splat

Squigz er mega sjove til forskellige lege.

Hvis du stiller dem op på en flade kan du placere en bordtennisbold ovenpå.

Den kan dit barn forsøge at puste eller sprøjte ned med en vandpistol eller en forstøver.

I bestemmer selv sværhedsgraden ved at øge afstanden.

Leg i skyggen 6: Syre og base eksperiment

Eksperimenter er altid et hit herhjemme. De er derfor også en god måde at sikre lidt leg i skyggen på. Jeg forbereder eksperimentet ved at dryppe nogle dråber frugtfarve på en tallerken eller i hvert rum i en muffinbakke. Så drysser jeg en lille teske bagepulver ovenpå, så farven er dækket.

Til sidst hælder jeg eddike i en lille skål og stiller an i skyggen med redskaber, der kan bruges til at hælde eddike over på bagepulveret. Skeer, pipetter og sprøjter er gode og sjove til dette eksperiment. Nu kan børnene eksperimentere med syre og base og se, hvad der sker, når de to mødes.

Klar til skøn leg i skyggen – det var alt fra Kriblekongen i denne omgang. Følg med her på bloggen.

Vi er så heldige, at hun ofte dele sine super gode ideer til udviklende sanselege med børn med os legetanter. 

Se fx også hendes indlæg om Gyngeleg her. 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*