Sjov med badelegetøj.

Lær gennem leg med vand

in Gæsteblogger/Sansemotorik

Indlæg af gæsteblogger Kristina Hobbs.

Sjov med badelegetøj.Vandleg er sjovt. Sådan er det bare. Langt de fleste børn elsker at plaske, pjaske og sjaske, og der er mange gode grunde til netop at tage udgangspunkt i børns ligefremme interesse i vand. Når motivationen kommer helt af sig selv, er der netop mulighed for at sætte ind med fokus på skøn læring gennem leg med vand.

Børn kan lege med vand i badebassinet om sommeren, det er klart. Men det går også rigtig fint i badekar. Men det behøver slet ikke være så stort – en balje med vand på gulvet i badeværelset, terrassen eller håndvasken er også gode muligheder for leg med vand. Uanset hvor, så vær opmærksom på, at barnet ikke må kunne komme til skade. Det varme vand i vandhanen er lumsk, og børn kan komme til skade på selv meget lavt vand i et badekar. Vær forsigtig.

Når det er sagt, så giv dit barn lov til at plaske godt igennem uden at bekymre jer om rodet bagefter. Bekymring giver begrænsning af indlæring, og det er jo en skam. Vand er så nemt at tørre op, så skidt pyt. Vær sammen om legen og sammen om at rydde op bagefter.
Byg en sej vandbane og gør badet lidt sjovere.
Prøv fx at lege med den her sjove vandsprøjte, hvor barnet erfarer noget om tryk og tyngdekraft på en sjov måde (Vandsprøjte: 99,95 DKK). For det er oplagt, at barnet lærer og erfarer om netop disse fysiske kræfter, når der leges med vand. Fokus kan også ligge på finmotorik og fantasi – og vi har faktisk fået noget virkelig fantastisk vandlegetøj hjem, hvor barnet bygger med klodser og eksperimenterer med vandets kraft samtidig: Se lige det her vandbyggesæt (Badeleg – Vandbane: 199,95 DKK).

Vandleg er også en oplagt mulighed for barnet til at træne sine evner indenfor det at hælde – en rigtig vigtig kompetence i livet. Hånd- og armmuskler skal lære at arbejde sammen med stor præcision. Her kan dette legesæt til kokkeleg i vand være en oplagt idé, for så skal der hældes og måles op i vandet (Badeleg – Kok i vandet: 239,95 DKK).Sjovt og anderledes legetøj til badekarret.

Fang fisk i badekarret - sjov badeleg til dit barn.Vandleg er også en mulighed for at erfare, hvordan forskellige materialer synker eller flyder, og hvordan noget kan fiskes op og smides ned I vandet igen. Her kan et fiskesæt med flydende fisk og fiskestang  være gode redskaber. (Badesjov, Fiskesjov: 159,95 DKK).

Udforskning af vands evne til at finde en vej – uanset hvilken forhindring det skal forbi, er også alle tiders, og det er noget, som selv helt små børn bare elsker at lege med – se lige det her søde sæt badespande (Badeleg – Spande med overraskelser: 99,95 DKK).

Måske er dit barn mere til udendørs vandleg med virkelige naturoplevelser – så skal du kigge efter den her undervandskikkert, hvor I kan se, hvad der foregår under overfladen af søer, vandløb, dybe vandpytter og andre naturlige vandmiljøer. (Undervandskikkert: 319,95 DKK).

Vandleg giver mange muligheder for læring – og Legeakademiet har masser af skønt legetøj og udstyr til at understøtte dit barns udforskning af sin egen krop, sanserne og vandets evner. Gå på opdagelse under vandet med en undervandskikkert.

Gå på opdagelse i det store udvalg her – Rigtig God Badeleg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*