Lær at lægge den flotteste fastelavnsmakeup på dine børn

in DIY/Fastelavn/Gæsteblogger/Særlige begivenheder/Sociale kompetencer

At slå katten af tønden, klæde sig ud og rasle ved dørene… I ved nok alle, hvilken højtid vi taler om her. Fastelavn er en højtid, der er elsket af de fleste børn, fordi de får muligheden for at lege med udklædning og deltage i spændende aktiviteter rettet specifikt mod et ungt publikum. Netop af denne grund betyder det meget for børn, at de kan komme udklædt lige som det, de gerne vil.

Heldigvis er der rig mulighed for såvel at købe som selv at sy et kostume til ens små guldklumper. Men når kostumet ikke helt rammer plet hos dit barn, eller det bare mangler den sidste ”wow”-faktor, ja, så er det her, makeup og ansigtsmaling kan redde dit barns udklædning.

Legetanterne har, i samarbejde med en række danske cosplayere, udarbejdet en nem guide, som kan hjælpe selv de forældre, der har et meget begrænset kendskab til makeup. Følg med herunder og se nogle nemme eksempler på ikonisk fastelavnsmakeup til børn.


Cirkusklovn
Cirkusklovn ny

 

Det skal du bruge:
– Hvid ansigtsmaling
– Sort eyeliner/ansigtsmaling
– Min. 2 forskellige farver ansigtsmaling
– Dybrød læbestift
– Pensel
– Makeup-svamp

Fremgangsmåde:
Læg en hvid ansigtsmaling som base med en makeup-svamp. Tegn dernæst fire korte streger med eyeliner eller sort ansigtsmaling og en pensel som vist på billede 2. Læg dernæst to forskellige farver ansigtsmaling under øjnene og tegn to sorte symboler som vist på billede 3. På billede 4 ser du, hvordan du fylder symbolerne ud med sort, og på billede 5 gør du på samme vis ovenover øjet. Tegn små plustegn op under øjnene, og læg dernæst en kraftig læbestift. Lad læbestiften flade ud og blive til lange streger ude på kinderne, hvor du evt. kan fylde dem op med sort eyeliner eller ansigtsmaling. Færdig!

Indianer
Indianer
Det skal du bruge:
– Hvid ansigtsmaling
– Blå ansigtsmaling
– Sort eyeliner eller sort ansigtsmaling
– Evt. lilla ansigtsmaling
– Pensel

Fremgangsmåde:
Start med at tegne en hvid cirkel midt i panden med en pensel og hvid ansigtsmaling. Fyld den dernæst ud med blå ansigtsmaling. Tegn sorte, perlelignende streger ud fra cirklen som vist på billede 2 med eyeliner eller sort ansigtsmaling. Det skal følge panden og ligne et pandebånd. Tegn dernæst hvide prikker og lys på de sorte perler. Gør pandebåndet færdigt ved at tegne sorte, lodrette streger mellem de hvide prikker, og find din lilla eller sorte ansigtsmaling frem, og tegn begyndelsen af en lille fjer som vist på billede 4. Til sidst skal du bruge din hvide og sorte ansigtsmaling til at tegne en fin indianerfjer, der hænger ned fra pandebåndet på kinden. Og så er dit barn sådan set klar til at slå katten af tønden på ægte indianer-manér!


Kat eller mus

Kat eller mus
Det skal du bruge:
– Hvid ansigtsmaling
– Sort ansigtsmaling
– Makeup-svamp
– Pensel
– Øjenskygge

Fremgangsmåde:
Læg en god mængde hvid ansigtsmaling i ansigtet med en svamp, så det dækker som vist på billede 1. Læg dernæst den sorte ansigtsmaling på den resterende del af ansigtet med en svamp som vist på billede 2, og gnid den ud i det hvide. Husk også hvid ansigtsmaling på læberne. Tegn sorte linjer i ansigtet omkring næse og for at tegne øjenbryn op med den sorte ansigtsmaling og din pensel. Tegn knurhår, næse og overlæbe op på samme vis. Brug en øjenskygge – den kan være grøn, blå eller lyserød alt efter, hvad dit barn foretrækker. Læg øjenskyggen oven på øjet og ved øjenhulen. Fyld da øjenbryn og huden under dit barns øjne og ved næse op med den sorte eyeliner. Tegn riller i øjenbrynene og under øjnene for at give en mere tegneserieagtig effekt. Brug sidst men ikke mindst din hvide ansigtsmaling til at tegne knurhår på kinderne – og voilá!


Pirat

Pirat

Det skal du bruge:
– Rød ansigtsmaling
– Sort ansigtsmaling
– Hvid ansigtsmaling
– Pensel
– Makeup-svamp

Fremgangsmåde:
Start med at tegne omridset af en bandana op i panden med rød ansigtsmaling. Du kan også bruge andre farver såsom brun og mørkeblå. Tegn derefter en sort streg rundt om bandanaen med sort ansigtsmaling og en pensel. Tegn samtidig et lille, krøllet fipskæg over læberne samt en sort klap for øjet som vist på billede 2. Så mangler vi bakkenbarterne. Prik rundt med din pensel langs kæbe og hage og blød gerne farven ud med en svamp eller en finger. Til sidst mangler du sådan set kun bandanaens hvide prikker, som du maler på med den hvide ansigtsmaling eller en anden farve. Splitte mine bramsejl!

Prinsesse
Prinsesse


Det skal du bruge:

– 2-3 farver ansigtsmaling
– Sort eyeliner
– Pensel

Fremgangsmåde:
Start med at tegne omridset af en tiara i panden. Til dette bruger du en pensel og lige den farve, dit barn gerne vil have sin tiara i. Her har Kristine brugt lyserød. Tegn også en stjerne under øjet. Tegn dernæst sort omkring omridset af din tiara som vist på billede 2. Du kan gøre det efter din egen stil og dit barns forskrifter. Tilføj så skygger på tiaraen. Her er der brugt en hvid, som skiller sig en smule ud fra den lyserøde som ses på billede 3. Tilføj til sidst en ’diamant’ i toppen af din tiara med en anden farve – her har Kristine brugt rød – og så er du færdig! Du kan selvfølgelig sagtens tilføje læbestift og øjenmakeup alt efter, hvor meget makeup, du synes, dit barn skal have på.

 

Skællet ansigt
Skællet ansigt ny
Det skal du bruge:
– Foundation
– Hårnet
– Læbestift
– Øjenskygge
– Makeup-pensel
– Svamp

Fremgangsmåde:
Først tager du dit hårnet over hovedet. Dernæst lægger du en foundation i hele ansigtet med en svamp, så huden bliver ensartet og glat. Træk hårnettet ned over dit barns hoved og brug en pensel med øjenskygge i den valgte farve til at dutte, enten i hele ansigtet eller på enkelte områder. Læg evt. læbestift og øjenmakeup alt efter, hvad dit barn vil klædes ud som. Denne guide fungerer godt til, hvis dit barn vil være en fugl, fisk, slange eller drage.

Sommerfugl
Sommerfugl
Det skal du bruge:
– Hvid ansigtsmaling
– Min. 2 forskellige farver ansigtsmaling
– Pensel
– Makeup-svamp

Fremgangsmåde:
Start med at optegne omridset af en sommerfugl, der kan fylde hele dit barns ansigt med næsen som enden og øjnene der, hvor vingerne mødes med hvid ansigtsmaling og en pensel. Tegn sommerfuglens krop op med den eller de farver, du ønsker, og en makeup-svamp. Fyld så øverste vinge op med din hvide ansigtsmaling og dernæst med en farve, du vil blande i den hvide. Fortsæt på samme vis med nederste vinge. Læg de skygger og detaljer, du synes, sommerfuglen skal have. Du kan både give den øjne, prikker, glimmer og meget mere.

Tegneseriehelt
Tegneseriehelt

Det skal du bruge:
– Flydende sort eyeliner
– Flydende hvid eyeliner
– Læbestift
– Øjenskygge
– Ansigtsmaling alt efter din tegneseriefigur

Fremgangsmåde:
Start med at lægge en øjenskygge, hvis farve passer til den figur, dit barn vil være. Tegn dernæst sorte linjer med den flydende eyeliner; Markér kindben, knogler, næse, læber, pande og hvad der ellers hører karakteren til, og brug en mørk øjenskygge til at lægge skygger under dine markeringer. Det behøver ikke at være Wonder Woman som vist her – du kan også finde et vellignende billede af Hulk eller Superman og følge de sorte streger, de har i ansigtet. Tegn dernæst særpræg ved den valgte karakter op, fx Wonder Womans pandebånd som set her. Fyld ud med farve, fx med guld, rød og lyserød læbestift. Tag dernæst din hvide eyeliner og tegn lys på næse, ved øjenkroge, på læber og andre fremtrædende steder i ansigtet – og voilá! Dit barn bliver forvandlet til en tegneseriekarakter!

Nu er du forhåbentlig parat til at kaste dig ud i din nye – og måske lidt kortlivede – karriere som ansigtsmaler. Øv dig evt. lidt på forhånd, så både du og dit barn har prøvet det hele én gang før premieren. På den måde kan I også på forhånd finde frem til, hvor meget eller lidt ansigtsmaling der skal til. Nogle børn elsker nemlig at blive malede i ansigtet og kan fint sidde stille, mens andre kan have svært ved at holde sig i ro og andre igen slet ikke bryder sig om følelsen af at have ansigtsmalingen på. Er det sidste tilfældet, kan I i stedet bruge rekvisitter og tilbehør som hatte, skumsværd etc. for at give fastelavnstøjet det sidste pift!

Find ansigtsmaling, pensler, udklædningstøj og masser af tilbehør til dit barns kostume lige her.

Denne guide er udarbejdet af gæstebloggeren Sarah med hjælp fra cosplayerne Kristine Louise Poulsen, Josephine Roesdahl og Asha Nielsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*