Kom i sommer stemning og bliv inspireret til sjove og kreative lege med dine børn :-)

in Uden kategori

Her hos Legeakademiet er vi tilhængere at lære vores børn mere om verden vi bor i gennem kreative og udfordrende lege.

Det har ikke alene masser af underholdningsværdi for både de store og de små; nok så vigtigt så bidrager den kreative udfoldelse til børnenes udvikling og stimulerer deres medfødte nysgerrighed samt entusiasmen ved at lære noget nyt!

kreative lege

…og hvad kunne egentlig være mere spændende end at tage forskerhatten på, forældrene i hånden og begive sig ud på opdagelsesrejse med nogle eksperimenter som vil appellere til enhver indre videnskabs dreng eller pige?

Hold øje med bloggen så kommer der flere videnskabelige forsøg op efterhånden 😛

Lav f.eks dine egne blå blomster ved hjælp af frugtfarve og reagensglas, svævende isterninger med usynlige tråde og kæmpe sæbebobler til hele familien.

Mange af legene / forsøgene kan udføres med ting du i forvejen har liggende i køkkenskuffen, men du kan også købe noget “professionelt” udstyr til legene hos Legeakademiet (links til produkter kommer snart – vi har fået en masse nye varer så de skal først lige uploades).

Det er vigtigt at læse den vedhæftede tekst om sikkerhed før du udfører forsøgene. Om sikkerhed

Eksempel: Farvede blomster

Materialer:

 Hvide blomster f.eks. krysantemum, tulipaner, juletazetter, vintergækker.

 Reagensglas

 Frugtfarver

 Reagensglasstativ

Fremgangsmåde:

Reagensglassene fyldes med vand fra den kolde hane. I hver reagensglas farves vandet med hver sin frugtfarve. Der klippes et stykke af blomsternes stængel med en skarp saks. Der placeres en blomst i hver reagensglas og de efterlades i nogle timer. Allerede efter et par timer kan man se at blomsternes kronblade langsomt bliver farvet. Sker der ikke noget efter et par timer kan det være, at der ikke kan komme vand ind i stænglen. Prøv så at klippe endnu et stykke af blomstens stængel. Hvorefter den igen sættes i vand.

Forklaring:

Planterne trækker vand op gennem stænglen og helt ud i de yderste dele af kronbladene. Er der frugtfarve i vandet bliver den transporteret sammen med vandet. Transporten af vand foregår op igennem plantens celler og denne transport er en af plantens vigtigste livsprocesser. Bl.a. er det den funktion der holder planten saftspændt og dermed holder planten oprejst og i stand til at fange solens stråler. Mange af plantens næringsstoffer kommer også ind i planten opløst i vandet.

Teknikken med at lade blomster suge et farvestof, anvendes i praksis af blomsterhandlere, der med kunstige farver frembringer blomster i kulører, som naturen ikke selv kan producere.

Download

Download pdf: Almindeligt klik åbner pdf i nyt vindue, for at gemme direkte på din computer brug højreklik og “gem som”.

Farvede blomster

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*