Kinetic sand? Legesand? Playsand? Magisk sand….?

in Ann og Jane mener/Ferieleg/Jul/Julegaver/Kreativ leg/Nye produkter/Ting vi elsker/Uncategorized

Forvirret?? Det var vi også til at begynde med… For hvad pokker er forskellen på alle de her nye typer legesand??? Læs med – så skal vi gøre dig (lidt) klogere!

 

Legesand

Det hele startede med Kinetic sand! Kinetic sand er sand, der er tilført en klæbende og ikke-skadelig, masse, således at når du holder det i hånden, så glider det ud mellem hænderne på dig og føles nærmest levende.
Kinetic sand bruges i terapeutiske sammenhænge eller når børn og voksne skal beroliges… Og du vil forstå hvorfor, hvis du får det i hænderne på et tidspunkt!

Kan du huske fornemmelsen når du sidder og kigger ind i et lejrbål? Eller når du ser på bølger, der slår ind over strandkanten? Eller måske når du sidder på en café og ser menneskemængden passere forbi dig, uden egentlig at lægge mærke til ansigterne? Kan du genkalde dig den meditative stemning inden i dig selv? Det er den stemning du får i kroppen, når du sidder med kinetic sand.

Kinetic sand glider ud af hænderne på dig, det er levende, der lader sig samle, men brækker du bare et lille hjørne af eller skubber det mindste til den, så ”løber” den fra hinanden og bliver til en flad masse igen….

Legesand/playsand/magisk sand, må simpelthen være opfundet af folk, der har siddet og forsøgt at forme noget af kinetic sand, uden at det kunne lade sig gøre. For denne type sand føles ikke så flydende i det. Det er derimod meget nemmere at samle! Når du sidder med det i hånden giver det også en meditativ fornemmelse, da sandet glider ud af hånden på dig. Men det siver alligevel ikke nær så let som kinetic sand… Legesandet lader sig meget lettere samle. Derfor er det også en god idé at købe form og/eller redskaber med til sandet. Man kan nemlig støbe små klodser ved at presse sandet hårdt sammen og de forbliver i sin form, lige indtil du knækker klodsen. Spørger du os Legetanter vil vi sige, at denne type legesand ganske vist er inspireret af det kinetiske sand, men er opfundet for at få større legeværdi ind i sandet, end man får med det kinetiske sand.

Legesand-Kinetisk-sand

Derfor:
Kinetic sand er til den meditative og terapeutiske oplevelse.
Legesand/playsand/ magisk sand er til leg med sand indendørs, hvor formålet er at bygge, forme og være kreativ. Sander har dog også en lettere beroligende effekt.

P.S! Fik vi sag,t at ingen af disse typer sand tørrer ud – de kan leges med igen og igen og igen… Se alle de skønne former for sand lige her og vælg din personlige favorit!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*