Juleguide til den bedste december, del 1: Pakkekalender🎁

in Jul/Særlige begivenheder

 

novemberSå blev det vinter. I hvert fald ifølge kalenderen. Hvad det har af betydning for vejret og eventuelt snefald, overlader vi med glæde til meteorologerne. I stedet retter vi i dag, den 1. nov, blikket mod det, der sikkert optager sindene endnu mere end vejret, nemlig julen.

Stresser du over pakkekalenderen?

Så læs med her.

Nedtælling til juleaften med pakkekalendergaver

For nu begynder nedtællingen. Jovist, juleaften er ganske vist ikke lige rundt om hjørnet helt endnu. Men julemåneden derimod – den er pludselig ganske nær. Blot en måned væk. Legetanterne hos Legeakademiet vil derfor fortælle jer lidt om, hvordan du kan gøre decembers nedtælling til juleaften lidt mere hyggelig med lærende og udviklende gaver til pakkekalenderen eller julesokken. Og du får også at vide, hvad der er det vigtigste at huske på i juletiden.

Nu starter vi:

Nogle af jer er sikkert allerede i gang med at rulle hele den klassiske december-måned-plan ud med alt, hvad det indebærer af juletraditioner, juleindkøb og julebagning – det velsmurte maskineri er ikke velsmurt for ingenting, og alle kender deres rolle.

Pakkekalender eller julesok for første gang (jul for begyndere)

Men hvad gør man, hvis man er ny i hele december-spillet? Nybagte forældre, der for første gang skal tage stilling til, hvor deres fælles julefodslag er, fordi julen pludselig ikke længere handler om dem, men også handler om alt det de ønsker at give videre til deres barn.

Når man bliver forældre sammen for første gang – og skal holde jul sammen som forældre for første gang – melder der sig hos mange en masse spørgsmål. For hvor skal julen fejres? Hvor meget skal den fejres? Hvordan og hvor længe? Vi har alle hver vores traditioner med hjemmefra. Nogle ønsker vi at holde i hævd – andre er vi mere villige til at tage afsked med. ”Plejer” må afgive pladsen og vi må sammen lægge en ny kurs.
47526-snow-globe-christmas-tree

For hvad ønsker vi at give vores børn – i overført tilstand? Hvilke værdier? Hvilke minder? Hvilke historier? Hvilke traditioner? Skal nissen flytte ind med dør og det hele? Eller må Lille Luna godt vide, at det er mor og far, der stopper gaver i julestrømpen hver nat? Skal man købe julekalendere – og med eller uden chokolade? Skal man lave en pakkekalender – eller nøjes med den lidt mere overskuelige adventskalender? Måske skal bedstemor i gang med håndarbejdet for at strikke eller sy en julestrømpe?

Her er den vigtigste ting at huske om jul med børn:

Der er så utrolig mange overvejelser, der dels omhandler økonomi og logistik, og dels handler om vores drømme. For alle slags familier. Både delte, nye, erfarne og sygdomsramte.

Men én ting er især vigtig at huske på i hele denne tankestrøm – og det er svaret på HVORFOR?

Hvorfor bruger vi så meget krudt på alle disse julerier? På pakkekalendere, på brunkager, på nissedrillerier, på krimskrams og æblegløgg (uhm, æblegløgg🍎!) og salmer og julestjerner og….🎁?

Her kommer det så:

Vi gør os umage i juletiden for at glæde dem, vi elsker. Vi vil gerne dele den magi, som mange os forhåbentlig selv husker fra vores barndoms december måneder. Juletidens allervigtigste ting er, at vi gør noget for dem, vi elsker – og for forældre og for de fleste af Legeakademiets kunder, er det børn, der er i centrum.

Men magi handler heldigvis om andet og mere end blot gaver. Og det kan måske være svært at huske på, når hele erhvervslivet går nissebananas i kataloger, nyhedsbreve, shoppingannoncer og livechats allerede den første dag efter efterårsferien.

Legeakademiet er jo en del af legetøjsbranchen, så vi har i årevis haft fortravlede forældre i røret i december. Vi er også selv forældre. Vi ved godt, at ideen om at vælge, købe og indpakke 24 små gaver kan give dybe suk, og at man hurtigt glemmer, hvad meningen med dem egentlig er. Vi kommer også selv til at styrte rundt og prøve at fylde pakkekalenderen op med de bagerste ting i gaveskuffen i sidste øjeblik.

Og så er det jo, at vi skal huske hinanden på, hvad der er det vigtigste i julen. Kan du huske det?

Ellers kig lige ovenfor.

Hvis du gerne vil glæde dit barn, så prøv at se det fra dit barns synspunkt.

Det gør vi her:

Sådan får du ro på pakkekalenderen

Vi legetanter og legeonkler vil æde vores gamle nissehuer på, at det vigtigste for børnene i den kommende tid, er at de har glade, ustressede og nærværende forældre.

Lige den model har vi desværre ikke på lager i Legeakademiet. Hvis vi havde, ville vi selv købe hele baduljen.

Til gengæld har vi nogle forslag til, hvordan I selv baner vejen mod en lidt mere ustresset december måned, hvor du kan forene det at være nærværende og samtidig gøre dit barn eller børn glade.

Og det er jo der, en pakkekalender eller en julesok kommer ind i billedet.

Julekalendere, pakkekalendere og kalenderlys har alle én ting til fælles: De er redskaber vi bruger til den store julenedtælling. For er der én ting, som er særligt vigtige for børnene, så er det JULEAFTEN, der står som den lysende stjerne og venter på os.

For hvis du tænker ind i din gavejagt, at de små pakker kan indeholde små spil, små lærende aktiviteter og små lege, som I kan bruge 15 minutter på at hygge jer med sammen, så handler en pakkekalender om mere end bare at få skudt 24 pakker af.

Pakkekalenderen er din hjælper til en rolig december

Pakkekalenderen kommer pludselig til at hjælpe dig med at lykkes i din mission om at gøre noget godt for dem, du elsker, samtidig med, at dine børn har din udelte opmærksomhed og lærer noget nyt i december.

Her er vores bedste tips til at skabe en rar og rolig december med en pakkekalender:

  1. Beslut, om det skal være en gave hver dag, hveranden dag, kun hos den ene forælder eller måske en adventskalender. Vælg en model, der gør det muligt for dig at holde fokus på meningen med pakkekalenderen: nemlig at gøre dem, du elsker, glade. Hvis der ikke er tid til at åbne pakker hver dag, så vælg en anden model end 24 pakker og brug i stedet krudtet på at glæde jer til den næste pakke. Du finder pakkekalendere både til advent, med eksperimenter, med kreative projekter, til ophæng, med små skuffer og til 12 eller 24 dage hos Legeakademiet lige her.
  2. Sæt tid af til at åbne pakkekalenderen. Det behøver ikke være om morgenen. Faktisk er der ofte meget dårlig tid om morgenen. Gør det i stedet om eftermiddagen, hvor I kan sætte jer og åbne pakkekalenderen sammen. Det virker bedre i nogle familier. Du gør også dig selv en tjeneste ved at skabe tid i løbet af dagen til lige at sætte dig med familien og huske dig selv på, hvorfor du gør dig umage i juletiden – og nyde det.
  3. Bliv klar med pakkekalenderen i god tid. Det kan vi jo sagtens sige. Men faktisk har vi gjort os meget umage for at finde en hel masse forskellige former for små, lærende og udviklende former for legetøj, spil og kreative aktiviteter for børn, som du finder her. De koster op til 50 kr hver. Vi har også en særlig kategori med lidt større gaver til advent – de koster op til 100 kr hver.

Vi  håber, at det med vores pakkekalendere, kalendergaver og adventsgaver bliver nemt for dig at få skabt en fantastisk pakkekalender til dit barn, som vil gøre dagene i december til rolige åndehuler med julefred og kærlig stemning.

I næste afsnit af Legeakademiets juleguide får du endnu et tip til, hvordan Jul i 2021 bliver rar og rolig – det skal nemlig handle om julegaverne🎁.

Glædelig november fra Legetanterne.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*