Hvorfor det er vigtigt at kunne kaste og gribe

in Ann og Jane mener

Brug en bold allerede fra 6 måneders alderen, tril, kast og spark. Lad barnet fornemme bolden på mange måder, hav bolde i forskellige størrelser ,  med forskellig vægt, med forskellige overflader og lad dem hoppe foran barnet.

Wiggly Giggly bolden har lyd i sig

Hav en stor gymnastikbold, som du ruller barnet henover, ved at holde fast i hænder eller fødder. Lad barnet sidde ovenpå bolden mens du holder fast og lad dem rulle ud til siderne, hvor du griber barnet.

Lige så snart barnet tager armene frem for at gribe den bold du kaste til ham eller hende, så bliv ved med at stimulere det. Når man kaster og griber, bruger man samme reflekser, som man f.eks. bruger i trafikken når man skal vurdere, hvor hurtigt en bil kommer mod en, hvilket må siges at være en rimelig vigtig egenskab at være i besiddelse af.

En undersøgelse viser også at børn, der er vant til at kaste og gribe, ikke bliver så let trætte, når de i skolen skal se fra papir til tavle, fra tavle til papir osv. Øjnene kan ganske enkelt lettere omstille sig fra kortsyn til langsyn og omvendt.

Hvis du laver en øvelse med at løbe og kaste en bold er det også en rigtig god øvelse, som hjælper barnet til en stimuleret selvopfattelse af egen krop. At have en fornemmelse af, hvor i et rum du befinder dig, hvor stor afstand, der er til væg, loft eller gulv, er en styrke barnet trækker på når der skal kravles i klatrestativ, spilles boldspil, balanceres og meget mere. Ganske enkelt når kroppen er i bevægelse.

Det kan du forvente af dit barn, men husk nu du er ikke som alle andre forældre, dit barn er ikke som alle andre børn, ok?:

Et barn på 4½ år kan som regel gribe og kaste større bolde og kan studse bolden i gulvet og gribe den. Hvis dit barn har svært ved at håndtere bolden, så prøv denne motorik bold, den gør heller ikke ondt at få i hovedet…..

Det 6 årige barn kaster og griber sikkert og længere og kan ofte også drible bolden.

Det 9 årige barn, kan kaste flere bolde og gribe dem, kan spille bold mod mur m.m.

2 Kommentarer

  1. Hej Ann og Jane.
    Har i kilder til de undersøgelser der viser at børn der kan gribe og kaste ikke bliver så lette trætte.
    Jeg arbejder i en daginsitutionen og pt har vi fokus på “brug bolden” –

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Ann og Jane mener

Gå til Til toppen