Hjælp ! Mit barn er bagud motorisk….

in Ann og Jane mener/Antimobning

Kære Legeakademiet,

Jeg har en søn på 7 år. Desværre er han meget bagud motorisk, han blev født lidt for tidligt og det har fulgt ham indtil videre. Han er begyndt at være ked af, at han ikke kan cykle, klatre, stå på et ben osv, som alle kammeraterne.

Han går til motorik (med en ergoterapeut) 2 timer om ugen, samt brydning 4 timer om ugen og svømning hver anden weekend. Desværre er der ikke så store fremskridt som ønsket, og nu er han begyndt at være ked af skolen/fritidshjemmet.

Sportsdisk er et super balance/motorik værktøj for en eller to personer

Jeg vil derfor rigtig gerne hjælpe ham til at, blive bedre med motorikken evt igennem leg. Jeg havde overvejet en balancecykel/løbecykel – Men det er han vist for stor til. Har i nogle idéer til hjælpemidler? I har så mange gode ting på jeres side og følger trofast med på facebook:) Så tænkte at I måske var gode til at guide mig i den rette retning, mht. til køb.
Jeg er nemlig lidt på bar bund, og ergoterapeuten har givet en masse øvelser, vi har bare brug for lidt mere end det, hvis der findes noget. Især nu hvor det begynder at gå ud over det sociale liv.

Hilsen en bekymret mor

_______________________________________________________________________________________

Kære bekymret mor,
Vi har en masse ting til din søn, som kan styrke ham motorisk samtidig med at det er sjovt.

For det første er det rigtig vigtigt at han gynger. Det stimulerer jo labyrintsansen, som er så pokkers vigtig at have på plads, når det drejer sig om balance og senere hen at føle sig godt tilpas med højder, løb, klatre osv. De børn med en god labyrint sans klarer sig bedre socialt, fordi de ikke er bange for at kaste sig ud i motoriske udfordringer, har undersøgelser vist. Din søn er højst sandsynligt ikke glad for at gynge, men det må ikke holde dig tilbage. Hvis du har råd, så køb en gynge, hvor I begge kan ligge eller sidde, det giver ham måske mere tryghed.

Vi har to forskellige: Den dyre, hvor der også er plads til en voksen og den mindre dyre, der kan tåle alt slags vejr.

Jeg har ikke kunnet finde nogle løbecykler til hans højde, men vi har fået et nyt motorisk køretøj, som mange store børn synes er sejt Med en Ezyroller kommer man  frem ved at sparke med benene og den kan ikke vælte til siden, fordi man sidder lavt og der er 3 hjul. Det opleves højst sandsynligt som mindre “farligt” af din søn, fordi den er meget stabil for barnet pga den lave indstigning og kørsel.

Til indenfor har vi en masse produkter, du kan prøve at klikke her

Balance banerne er gode til ham, riverstones og hilltops er også gode. Ved riverstones skal han balancere fra en ting til en anden, ligesom en ikke-røre-jorden-bane og ved hilltops, balancebanen og mountain bliver han samtidig udfordret i at skulle gå i højden, hvilket vil styrker hans muskler.

Balancebrættet er også godt til ham, som han skal stå centreret på, så siderne ikke rør gulvet, både på et og to ben, evt. ved at holde fast i en bordkant til at begynde med, prøv at søg på bræt på vores side, vi har 3 forskellige.

Tumletoppen er også fantastisk til labyrintsansen, den kan også bruges udendørs, hvis du ikke kender den, så skal han centrifugere i den, hvilket i den grad sætter gang i væsken i øret, som stimulerer labyrintsansen.

Balancehatten er god til at få en god holdning og også til at styrke balancen og kende sit balancepunkt når man har noget på hovedet.

Faldskærmen, kan du og din mand lægge ham i og svinge ham frem og tilbage til musik, det styrker labyrintsansen. De findes i 3 størrelser, den jeg har linket til er den mindste. Der findes også en idébog til leg med faldskærme

Gogo synes mange børn også er sej. Han vil ikke kunne bruge den uden støttegrebene hvis han har en dårlig balance, men med dem, vil han føle sig sikker.

Ellers vil jeg opfordrer dig til at kaste og gribe med ham. Det styrker selvfølgelig musklerne, men det hjælper også på balancen og kan eventuelt gøre at han kan finde en ting han kan vælges til i frikvartererne f.eks. i rundbold eller langbold, hvis han ikke er så god til løb.

At kaste og gribe hjælper ham også til at blive bedre til at afstandsbedømme f.eks. i trafikken eller hvis han kommer mod noget han skal undvige. Det hjælper ham også til at blive mindre træt, når han skal se fra tavlen og ned på papir og tilbage igen, det har undersøgelser vist. Og til sidst giver det ham en fornemmelse for hvordan han skal placere sig for at gribe. Det hjælper ham også i hans motorik. Så kaste og gribe er en væsentlig del af motorikken.

Vi har bolde her, hvis du ikke har nogle, almindelig bold, tennisbolde og så har vi et spil, hvor han kan øve med sig selv eller med en anden Sportsdisk

Hvad er hans skridtlængde? Vores største løbecykel kan gå til 51 cm, men vi kan måske finde en større til ham hvis du er interesseret, men jeg tror den kommer til at koste omkring 15-1700 kr.

Ellers har vi denne, hvis 51 cm passer med hans skridtlængde, det er en ny cykel vi har fået hjem, som er i trendfarver, istedet for de gængse rød, pink, blå farver.

Jeg håber ovennævnte kan hjælpe dig, de motorisk svage børn ligger mig meget på sinde, for jeg er sikker på at vi kan hjælpe dem meget mere, end hvad nogle forældre får at vide fra det offentliges side. Der findes så utrolig mange fede fede værktøjer, som barnet samtidig synes er sjovt.

Så det er bare om at klø på.

Skriv til mig, hvis du har flere spørgsmål…..

Smil fra Ann

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*