Halli Hallo – min favorit leg nr. 1 med pigerne fra vejen.

in Udendørs

Denne leg, blev leget igen og igen og igen på min vej. Det er der tre gode grunde til.

1. Du kan lege den hvadenten du er to personer eller ti personer.

2. Den er simpel så den kan hurtigt forklares og kræver næsten ingen materialer

3. Den kan afsluttes hurtigt uden nogle lande der mangler at blive indtaget (Jeg melder krig mod), eller personer man ikke kan finde (Gemmeleg). Når en voksen kalder at nu er det spisetid, så kan et barn gå fra indtil der kun er en tilbage.

Antal: 2-10 børn eller voksne

Materialer: tennisbold eller lign og kridt

En spiller står på vejen og er boldholder, der er tegnet en cirkel, som boldholderen står i, alle andre sidder på kantstenen.

Boldholderen skal tænke på et ord.

Boldholderen kaster bolden til den første i rækken på kantstenen samtidig med at han/hun siger det første bogstav i ordet.

Spilleren der blev kastet til kaster bolden tilbage samtidig med at spilleren gætter på et ord, der starter med bogstavet boldholderen sagde.

Hvis det ikke er det rigtige ord, kaster boldholderen bolden til den næste i rækken og siger de 2 første bogstaver, hvis der gættes forkert igen, så de 3 første bogstaver til den 3. i rækken osv.

Hvis der på et tidspunkt bliver gættet rigtigt fra en spiller på kantstenen, når bolden kastes tilbage til boldholderen siger boldholderen HALLI mens bolden kastes ned i jorden og boldholderen løber.

Spilleren der har gættet ordet rigtigt skal hurtigt rejse sig og fange bolden og samtidig sige HALLO.

Når der bliver sagt HALLO skal boldholderen der er løbet væk stoppe og blive stående.

Spilleren der har sagt HALLO må nu springe tre skridt fra cirklen hen mod boldholderen, herefter må der spyttes i retningen, uden at der rammes.

Boldholderen skal holde armene ud i en ring foran sig, spilleren der fangede bolden skal nu forsøge fra dér hvor spytklatten ramte at kaste bolden gennem hullet, som armene danner.

Hvis bolden kommer igennem er det denne person der nu overtager boldholder rollen, hvis ikke går boldholderen tilbage igen og sætter en ny omgang i gang. Den anden sætter sig sidst i rækken på kantstenen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*