Osmo Ipad spil – Brilliant – mega lækkert OG lærende

in Indendørs/Logik og kognition/S.T.E.A.M / S.T.E.M./Skriv, læs, tæl og regn

osmo-ipad_spil

Vi ved det – vi ved det – man skal ikke strø om sig med for mange superlativer, om de varer man sælger, det kan virke nooooget frembrusende og “for meget”, men altså uden nogen sælgerhat på eller med sælgende bagtanker, så er du simpelthen nødt til at eje det her spil.

Osmo Image 03_tegne

Vi har SÅ længe ledt efter et spil, som kombinerede Ipad med lær og leg hvor legen foregik udenfor Ipaden, så man kunne interagere med sit barn, istedet for at se på at barnet løste opgaven og det er præcis hvad Osmo spillet gør.

Osmo Image 04_bogstavleg

Selve basen består af en holder til Ipaden, så den kan stå lodret, derudover er der en holder til øverst på ipaden, hvor der er monteret et spejl på indersiden, det bruges til kameraet.

Dit første indtryk når du får starter kittet i hænderne er at her er tænkt over at det skal være lækkert, både at se og røre ved.

De to spil, Tangram og Words der følger med er udstyret med magneter i æsken, således at de hænger sammen med basen, når man lægger det fra sig. På den måde har du ikke kassetter liggende flydende rundt og spillet er altid samlet.

Osmo image 07_æsker

Det hele er meget inutitivt lavet, så man er hurtigt igang, hvis der sidder små mennesker ved siden af én og tripper for at komme igang. Spillet er lækkert i sit design på skærmen og det varer ikke længe før man er igang. Der findes forskellige niveauer man kan spille på således at der er både for de helt små, hvor man bliver guidet en del, til dér hvor du skal løse det selv.

Osmo Image 2

Hvordan fungerer det så?

Tangram: Jo, der kommer en figur frem på skærmen. Denne figur skal I gendanne på bordet foran skærmen med de geometriske figurer, der følger med. Lige så snart I har lagt en figur rigtigt bliver der kvitteret med en “ding” lyd fra Ipaden og figuren bliver gennemfarvet. På den måde bliver barnet hele tiden bekræftet i om det er rigtigt eller forkert, således at han eller hun oplever en kort vej til små succes oplevelser.

Når figuren er lavet helt færdig modtager barnet nogle mønter, som spares op til at man senere kan bruge dem til at få hints.

Selve banen er i et landskab med små borge, hvor barnet befrier nogle figurer, når et antal baner er klaret og man skal videre til næste level.

Se mere her: Video om Tangram

Words: I words kan man ligeledes spille forskellige niveauer og man kan spille mod hinanden. Der kommer et ekstremt klart og flot foto på skærmen, hvor der i den letteste udgave er udeladt et bogstav i ordet på f.eks. 3 eller 4 bogstaver og i den sværeste, skal man gætte hele ordet. Så barnet der først lige har lært bogstavernes lyd kan altså godt spille med selvom det er engelske ord, da man kan sige lyden og så skal barnet finde bogstavet, hvorimod barnet der har haft et antal år med engelsk godt kan gætte ordet selv og dermed også lærer engelsk.

Se mere her: Video om Words

Til dette kit kan man downloade to spil mere.

Det ene er Masterpiece, hvor barnet f.eks. kan tage et foto af en person og tegne personen på et papir foran Ipaden, ved at følge linjerne på skærmen. Det er lidt svært at forklare, men…..

Se mere her: Video om Masterpiece

Det andet er Newton, har skal barnet få nogle kugler til at ramme nogle pletter, ved at designe en bane så kuglerne ryger over og rammer pletten. Det kan gøres ved hjælp at streger på et papir eller whiteboardtavle foran Ipaden eller ved at lægge f.eks. blyanet, der former en bane til kuglen. En virtuel kuglebane…..

Se mere her: Video om Newton

Spillet er anbefalet fra 6 år og op…..

Vi har prøvet spillet sammen med børn på 7,10 og 14 år og alle fint stor interesse i spillet. det faktum at man kan være flere til at spille, gør det så meget mere interessant og så hele det faktum at al aktivitet foregår udenfor skærmen – på bordet er medvirkende til at det får 10 stjerner ud af 5……

Du kan købe Osmo Startkit, som indeholder alt nævnt herover for her: Køb Osmo

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*