Super fed alternativ ordbog . Sjov båe for børn og voksne.

Ferie med børn – Turen går til storbyen

in Ann og Jane mener/Sommerferie

Storbyferie med børn kan være både herlig og hektisk. Vi er i Europa beriget med skønne og historietunge storbyer, som virkelig kan give børnene store oplevelser med hjem i bagagen – så vær ikke nervøs for, om ungerne nu vil kede sig. Tværtimod vil du gøre klogt i at planlægge mange stop på legepladser som åndehuller til at fordøje de nye omgivelser.

God tid er det vigtigste, når I planlægger jeres tur. Tid til at tale om begivenhederne og sproget, tid til at lade oplevelserne bundfælde sig, tid til at smage fremmede madvarer og lære et par nye manerer. Heller få, men gode oplevelser end et tætpakket, hæsblæsende tur-program. Her er vores bedste tips:

 

Paris og Eiffeltårnet:

Franske børn er vant til at indgå i de voksnes liv – dagens rytme er som de voksnes, og selv ret store børn sover midt på dagen, så de kan være længe oppe og spise aftensmad sent. De er også vant til at spise på restaurant, hvor de fleste børn spiser det samme som de voksne. Den tradition for børnemiljøer, som vi har herhjemme, findes slet ikke i samme udstrækning, så forvent en eksotisk tur i en kultur, hvor børn er højt elsket, men skal kunne fungere på de voksnes præmisser.

I skal naturligvis se Eiffeltårnet. Børnene har set det på postkort, det er en arkitektonisk perle af de helt store. Der er ufattelig mange turister og alle mulige sælgere af tingeltangel, og det kan være en stor mundfuld. Start med trappen og overvej så, om I er klar til elevatoren hele vejen til toppen. Forvent det ikke – det ER altså højt oppe. Der er masser at kigge på og opleve, selvom I ikke når til tops. Tænk over at forberede turen med at google lidt om Eiffeltårnets historie. Du kan også gøre jer selv den tjeneste at lege lidt med arkitektur og geometri med et byggesæt, fx det her lækre sæt

Polydron klikkes sammen og kan sammensættes så man kan bygge mange former.
Polydron klikkes sammen og kan sammensættes så man kan bygge mange former.

Så giver det vidunderlige ved Eiffeltårnet pludselig meget mere mening for alle.

For de lidt større er det her arkitektur- byggesæt endnu mere fascinerende:

Dette er sættet til den store arkitekt, det er rigtige elementer i miniformat der sættes sammen.
Dette er sættet til den store arkitekt, det er rigtige elementer i miniformat der sættes sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Berlin og Prenzlauer Berg:

I den tyske hovedstad sker der så meget hele tiden. Et godt kvarter at have base i er Prenzlauer Berg .Det er et meget børnerigt kvarter med mange legepladser i det gamle Østberlin. Her er både smart og hyggeligt. Der er mange gode, børnevenlige spisesteder, så det er et dejligt sted at holde til, når man har børn med. Man kan vælge at tage af sted til den anden ende af byen og se de sædvanlige, store turistattraktioner – men man kan også sagtens bruge en lang weekend eller mere på bare at ose rundt på Kastanienallee og glo på de spøjse designbutikker, de skæve kunstner-typer, gå på café og nyde de mange legepladser og markeder med mad og ting og sager på Kollwitz Platz. En god ting at have med til leg i parken er en diabolo –

Svært til at starte med, men super nemt, når man lige har knækket koden.
Svært til at starte med, men super nemt, når man lige har knækket koden.

 

 

 

 

 

 

 

Trænger I til at hænge ud på hotellet og slappe af, kan et sæt fortælleterninger hjælpe med at sætte ord på dagens oplevelser.

Kast terningerne og digt jeres egen historie hen af vejen.
Kast terningerne og digt jeres egen historie hen af vejen.

 

 

 

 

 

 

 

London og Imperial War Museum:

I London er du sikkert nødt til at tage shoppeturen op af Regent Street. Men så kan du jo vise dine unger den største legetøjsbutik, de nogensinde har set – nemlig Hamleys. Skal der lidt mere videnstungt på banen, så tag ”the Tube” til North Lambert og besøg the Imperial War Museum. Det handler om Storbritanniens krigsdeltagelse fra 1. Verdenskrig til nutidens krige rundt om i verden. Masser af krigsfly, rumskibe, geværer og en fed hands-on oplevelse af en rigtig skyttegrav med røg og stank af sure tæer. Der er en dejlig café med god mad – og så ligger museet smukt i en park med en dejlig legeplads, hvor I kan tage en pause fra den hektiske storby.

I kan også vælge at bruge en dag i Kensington Gardens. Her boede Princess Diana, og her finder I både en kæmpestor, eventyrlig legeplads i Peter Pan-tema, store soppesøer, masser af fugle at fodre og smukke, engelske plæner og bede.

Til de lidt større børn kan et besøg i bydelen Camden anbefales.

Forbered turen med lidt engelske gloser, som I kan træne med denne gode opgavebog

Super fed alternativ ordbog . Sjov båe for børn og voksne.
Super fed alternativ ordbog . Sjov båe for børn og voksne.

 

 

 

 

 

 

 

Husk at lære dit barn at sige ”S’il vous plait”, ”Bitte” og ”Please” – for med venlighed kommer man længst og alle bliver så super imponeret, når et barn forsøger sig på modersmålet og kan være medvirkende til at man møder nye mennesker, der kan berige alle i familien med ny viden.

God tur!

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*