Vi har rigtig mange drager hos Legeakademiet. Både til nybegyndere og lidt øvet...

Ferie i Danmark med leg og gode minder

in Motorik/Sommer/Sommerferieskole

Holder din familie ferie i Danmark i år? Det gør nogle af Legetanterne fra Legeakademiet. Ferie herhjemme betyder kort transporttid, så I kan nyde flere feriedage sammen med hyggelige aktiviteter, i stedet for at tilbringe hele dage presset sammen i bil, bus og fly. Det er skånsomt for miljøet at undgå de lange flyrejser, og det er også skånsomt for børn, der hurtigt bliver fyldt op af nye indtryk. Bare det, at de forstår sproget og kan få deres sædvanlige mad at spise, kan gøre ferien til en stor succes for små eller sensitive børn – og dermed give hele familiens ferie en større chance for at blive årets dejligste tid.

 

Det er skønt at komme lidt væk hjemmefra, så prøv dig frem med at leje et sommerhus, hvis du ikke selv ejer et. Du kan også tage på camping, hvor man mange steder i landet både kan komme med eget udstyr eller simpelthen leje en campingvogn eller familietelt, som så står klar med alt udstyr på pladsen, når I ankommer. Alternative ting man kan lave er camping i hestevogn på sydfyn, tage på cirkus skole for hele familien, prøve familiefestival på Langeland, kanotur på Gudenåen, ja mulighederne er mange.  Du bestemmer selv, om det skal være primitivt eller luksuriøst, med masser af udstyr eller helt enkelt.

 

Både sommerhusferier og campingferier handler i høj grad om at komme ud i naturen hver dag. Nyd både solskinsdage og regn og rusk. Begge dele byder på dejlige oplevelser i det fri, og dine børn vil elske at udforske naturen sammen med dig. Medbring udstyr til det hjemmefra – vi anbefaler først og fremmest et sommerfuglenet

Fang sommerfugle skånsomt med dette net.
Fang sommerfugle skånsomt med dette net.

Så kan I studere nogle af de 2500 arter af sommerfugle, der findes herhjemme og en foldbar spand der intet fylder eller vejer, og som du altid kan have med i tasken.

En spand, der ingenting fylder, som kan tages med i kuffert.
En spand, der ingenting fylder, som kan tages med i kuffert.
Hvad skal vi lave - bog til ferier og weekender
Bogen til ferier og weekender, med kreative nemme ting man kan lave med sit barn.

Eller I kan samle skønne sten til at male på, når I kommer hjem. Hvis I gerne vil have flere ideer til at være kreative, så find dem i denne flotte bog om kreative projekter til børn  – den er god at have til et par timers aktivitet efter frokost, når formiddagen har været brugt til naturoplevelser.

 

På ferier herhjemme er der tid til andet end bare at dase ved en pool. Du kan være nærværende og deltagende i børnenes leg, og du kan gribe muligheden for at give børnenes motorik et måske tiltrængt boost. Det kan være svært at finde tid til virkelig at få brugt de små kroppe i hverdagen, men det har du på ferien. Når dit barn hinker, hopper og springer op og ned ad sten, træer, balancebomme og cykelstativer trænes balancesansen, labyrintsansen samt barnets muskler og led, og det er alt sammen med til at udvikle de vigtige neurale forbindelser i dit barns hjerne. Prøv fx at tage en gammeldags hoppeelastik med på ferien – den kan du måske selv huske et par tricks med fra din skoletid. Hop elastik med ungerne og prøv at se, om der mon ikke kommer et par andre feriebørn fra andre familier og er med.

Mange børn aner ikke hvad en hoppe elastik skal bruges til, det er ærgerligt, så giv endelig hoppelegene videre....
Mange børn aner ikke hvad en hoppe elastik skal bruges til, det er ærgerligt, så giv endelig hoppelegene videre….

Ferievenner giver pragtfulde minder, og dit barn får en chance for at knytte venskaber med børn fra helt andre dele og sociale lag end dem fra vejen derhjemme.

 

En anden klassisk ferieleg er drageflyvning. Først skal dragen samles, så skal den foldes ud og løbes i gang, luften suser i håret, kinderne bliver røde, og så HHUUUUIJ – DEN FLYVER! I hiver i snoren, alle jubler, flere kommer og kigger på – de den på himlen, højt flyvende og susende med den 13 meter lange hale.

Vi har rigtig mange drager hos Legeakademiet. Både til nybegyndere og lidt øvet...
Vi har rigtig mange drager hos Legeakademiet. Både til nybegyndere og lidt øvet…

Hvis I bliver bidt af det, så forsøg at tage en tur til Fanø i juni måned, for der mødes 5000 af verdens dygtigste drageflyvere til nogle fantastiske dragedage. Fanø er et af verdens bedste steder at flyve med drager, så måske skal I en tur til den skønne ø næste år?

 

Kilder:

http://www.emu.dk/modul/sansemotorik-og-grundbev%C3%A6gelser-%E2%80%93-hoppe-hinke-og-springe

http://visitfanoe.dk/da/se-og-oplev/attraktioner/drageflyvning/

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*