Eventyrjul

in Jul

eventyrjulAlle fortjener en glædelig jul.

En iskold efterårsnat i 2009 fik chefsommelier og restaurantchef Jacob Kocemba en ide. Han ville gøre noget til jul – hjælpe til blandt de mennesker, der ikke selv havde overskuddet til det. Især børnefamilier er oversete op til jul. Selvom det er muligt at søge om julehjælp, kan julen alligevel være en svær tid, og de familier der er ramt af fx dødsfald i familien, eller som på den ene eller den anden måde ikke har råd til at holde jul, må sidde alene tilbage.

Jacob fik fat i Tivoli og et hold af kokke, og pludselig gik alting stærkt. Tilmeldingerne væltede ind, og alle ønskede at hjælpe til. Arrangementet blev en kæmpe succes, og året efterblev successen gentaget – og atter en gang sidste år.

EventyrJul for alleDrivkraften bag er stadig glæden ved at gøre noget godt for andre, og netop glæden hos alle var så stor, at alle de forhåbninger som Jacob Kocemba & co nogensinde har haft, bliver indfriet år efter år – og det er hele arbejdet værd.

Der bliver altid lagt stor vægt på kvaliteten af juleaften. Hellere en god juleaften for få familier, end en halvdårlig juleaften for en kæmpe flok. Gaverne skal være i orden. Stemningen skal være god. Maden bliver tilberedt af nogle af landets bedste kokke, som dagen igennem vil bage, stege og koge, så alle kan få et stort festmåltid med alle julens herlige retter. Arrangementet starter allerede om eftermiddagen, og der vil være både julehygge, juleklip, tegnestue, gløgg og æbleskiver, live juleunderholdning, stor middag og selvfølgelig dans om juletræet. Selv julemanden plejer at finde tid til at komme forbi festen med en masse gaver.

I år afholdes EventyrJul i Valby og invitationer sendes ud til forskellige hjælpeforeninger, herunder Red Barnet, Mødrehjælpen, Frelsens Hær og Landsforeningen for Voldsramte Kvinder. Det er derfor dem, du skal kontakte for at komme med.

Eventyrjul pigeHvordan kan du hjælpe?

Legeakademiet støtter EventyrJul med legetøj til julegaver, og vi vil også gerne opfordre jer til at hjælpe hvor I kan… Da arrangementet inkluderer børn i alle tænkelige aldre – herunder også voksne – kan man give alt, hvad hjertet begærer. Det er altid svært at forudse, hvad der kommer til at mangle og derfor modtager EventyrJul alt hvad de kan få, og det er på den måde helt op til dig at vælge, hvad det skal være.

Oplevelsesgaver, entrebilletter, biografture og lignende er rigtig gode gaver, som kan gavne en hel familie – men legetøj kan også have en stor betydning for et barn, der skal tilbage i fx børnehave og vise frem.

Læs mere på EventyrJuls hjemmeside

Vi støtter Eventyrjul

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*