Category archive

Leg og lær om naturen

Nørdeguide #1: Astronomi for børn

in Højt begavet barn/Nørdeguide/Om rummet
50-års jubilæum for månelandingen

Det er i år 50 år siden, at vi mennesker for første gang satte fødder på Månen. En bedrift, som krævede utrolig fantasi, nysgerrighed, vovemod, eksperimentering, internationalt samarbejde og ikke mindst stædighed. Månelandingsjubilæumet giver legetanterne lyst til at fejre nysgerrighed, opfindsomhed og koncentration – kort sagt: Nørderi!

Læs mere

Sådan bliver prut og bæ det sjoveste i verden

in Nørdeguide/Om kroppen
Prutter og pøller kanin foto

Brug dit barns store fascination af prut, bæ og pøller til at få lærende leg ind i hverdagen på en hyggelig og nærværende måde. Legetanterne mener, at motivation er altafgørende for læring. Tager du udgangspunkt i dit barns interesser, kommer motivationen til at lære helt af sig selv.

Læs mere

Dinosaurer, der leger dit barn klogere.

in Nørdeguide/Om dyr
Dino saur nørdeguide topfoto

Er dit barn bare helt vild med dinoer? Så er det måske tid til at skåne hunden for mindreværdskomplekser og i stedet opleve, hvor meget læring der faktisk er i leg med de kæmpestore fortidsdyr. Læs med her i vores Nørdeguide nr2 om Dinosaurer.

Læs mere

Høstmåne 2020: Oplev den med dit barn lige nu.

in Årstider/Nørdeguide/Om rummet
Høstmåne

Der venter jer en fin oplevelse lige udenfor vinduerne omkring d 1 oktober 2020. Det er nemlig Høstmåne, en særlig fuldmåne, som også kaldes en mikromåne. Det er en særlig god tid at kigge på stjerner, fordi månens lys falder på en særlig måde. Selv Høstmånen er meget smuk og ofte farvet rød.
Læs mere her om astronomiske oplevelser med dit barn lige nu.

Læs mere

Gå til Til toppen