Det er tid til boldspil op af mur.

in Lege vi legede

Da jeg var mindre, spillede jeg en masse bold udenfor. Det var med boldremser, jeg kan ikke huske dem helt så godt, men det kan andre måske?

Bold op af mur er en god aktivitet, fordi den kan leges selvom man er alene eller flere og så styrker man hånd/øje koordination.

Det styrker samtidig forståelsen for hvordan du skal placere din krop i forhold til det rum du befinder dig i.

Tennisbolde fra Legeakademiet

Og så har jeg læst at de børn, der er gode til at kaste og gribe bliver mindre trætte i skolen, da man når man kaster og griber, træner evnen til at se kort og se langt, dermed bliver barnet ikke så træt, når der skal ses på tavlen og tage noter og ses på tavlen og tage noter osv.

Sidst men ikke mindst bliver man også bedre til at afstandsbedømme i trafikken, altså: “Hvor hurtigt kommer den bil kørende mod mig”.

Så kvinder må helt klart være de bedste til at afstandsbedømme, tænker jeg…..

Nå, men here we go:
Bolden kastes mod muren med underhånds skud hver gang man nævner et tal, ting eller navn, på BOM laver man et overhåndsskud og klapper eller kaster bolden på muren og drejer en gang rundt om sig selv og griber bolden.

1-2-3 BUM, 4-5-6 BUM, 7-8-9 BUM 10 BUM og derefter baglæns, kan også laves med 10-20-30 BUM, 40-50 osv. og for de kinæstetiske (kropskloge) børn er det en god måde at træne tabeller på.

Så er der den om byer på Fyn, men der husker jeg den sidste som Rønne og det er jo på Bornholm, så måske husker jeg forkert:

Odense-Bogense-Middelfart BUM Assens-Fåborg-Svendborg BUM Nyborg-Kerteminde-Ringe BUM Rønne BUM

Man kan vælge 10 pigenavne, drengenavne, familiemedlemmer, byer omkring en, lande, frugt og grøntsager, ting fra hjemmet eller hovedstæder.

En anden udgave er et man siger remserne og så siger man roulade istedet for BUM. Så skal man bare studse en stor bold i jorden på hvert af f.eks. tallene og på roulade svinger man benet over bolden mens man studser den.

Så er der den her:

Ole dohle dorf, Kinki larne korf, Koffi larne, Binki barne ,Ole dohle dorf – igen med to underhånds og et overhånds skud af gangen.

Eller den her:

Ohn dohn dehn, Mammer futter fehn, Futter fehn, Mammer dehn, Ohn dohn dehn.

Kan du huske andre?

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Lege vi legede

Gå til Til toppen