Det behøver ikke være kedeligt at være offline

in Ann og Jane mener/Indendørs/Indskoling/Legegruppe/Legeguide/Logik og kognition/Mellemtrin/Sociale kompetencer/Sommerferie/Sprog

Det behøver hverken være kedeligt eller umuligt at få dit barn væk fra skærmen – det kræver bare en smule planlægning og at du fungerer som rollemodel. Sådan er det med de fleste ting: Hvis du skal lære dit barn at cykle deltager du, hvis du skal lære dit barn at læse deltager du og hvis du skal lære din baby at sidde op, deltager du også. Nu skal du egentlig bare gå den anden vej – du skal afinstallere noget kan man sige – men det kræver stadig, at du deltager.

KØREPLAN 1. Lad vær’ med at slå dig selv i hovedet over, at dit barn sidder for meget foran skærmen. Det er noget de fleste familier kæmper med og det er en vane, der er kommet snigende, som ingen har lagt mærke til. Du er ikke alene med at sidde med dette problem.

2. Klap dig selv på skulderen over, at du har opdaget det, og at du nu vælger at tage affære.

3. Kig dig selv i spejlet og lov dig selv, at du også lægger skærmen i det tidsrum dine børn skal droppe skærmen.

4. Lav et offline hjørne med ting, du også synes er sjovt og som ikke kræver en masse for at gå i gang med. Det kan f.eks. være:

SHUFFLEbook – lad dit barn trække en aktivitet, som I skal lave – det er nemt at gå til og er sjovt for alle.
Shufflebook

 

 

 

 

 

 

 

ailefo – mange timers leg og fordybelse er bygget ind i det økologiske modellervoks. De eksklusive og plejende olier, der er i leret, gør det blødt at røre ved og nemt at ælte og forme.

ailefo

 

 

 

 

 

 

 

 

Magna-Tiles – magneterne, man kan sidde med i en uendelighed og som alle kan være med til at kreere noget ud fra.

Magna-Tiles

 

 

 

 

 

 

 

 

Mad Mattr – sandet, der aldrig tørrer ud, virker beroligende og kan formes.

Mad Mattr

 

 

 

 

 

 

 

IQ spil/logikspil – det tager ikke lang tid pr. udfordring og voksen og barn kan spille mod hinanden på forskellige niveauer.

Logikspil

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Nu er du klar til at indføre offlinetid. Et eksempel kan være fra kl. 17.30-20.00 eller hvad der nu passer ind hos jer.

6. Vær forberedt på en reaktion a la da I skulle stoppe med at amme/give flaske, smide sutten eller din pode skulle vænne sig til en ny bamse, fordi den gamle var mistet. Der er STORE følelser på spil her… Du er oppe mod amerikanske giganter som Fortnite, YouTube og MineCraft.

7. Gør det når du er i overskud og vær fælles om det i hele familien.

8. HOLD FAST – you can do it – vi tror på dig og når din pode reagerer voldsomt, så læs disse artikler, som vil hjælpe dig i dit valg:

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*