Legeakademiet anbefaler: De 10 bedste adventsgaver til julen 2017

in Jul/Særlige begivenheder

I dag tager vi jul på december måned… Men måske mangler du stadig et par adventsgaver eller kalendergaver til børnene? Så læs med her og få vores 10 bedste ideer til gode gaver med masser af læring til børn.

Christmas presents on wooden background

En tid med både julegaver, kalendergaver og adventsgaver – gaver allevegne!
Her hos Legeakademiet er julen en festlig tid, som begynder langt før december måned med gaver over det hele. Vi tænker på alle de julegaver, kalendergaver, gaveideer og adventsgaver, som du vil glæde dit barn med til jul, mens I stadig går i gummisko og små, lette vindjakker. Vi elsker forberedelserne til julen lige så højt – eller faktisk højere – end vi elsker selve juleaften.

Julegaver til børn er naturligvis det største fokus for de mange opkald vi får fra jer, vores kære kunder. ”Har I et forslag til gaver eller legetøj til børn på 10 år? Hvad med gode gaveideer til 11-årige? Jeg har brug for en gaveide til en 2-årig” spørger I, og så spænder vores dygtige legetanter bæltet en tak ind og gør det bedste, de kan. Tager styrtdyk ind på vores lager af tusindvis af legesager og roder og regerer i webshoppen. Sikke et fantastisk arbejde, vi har!

Vi hjælper jer med de bedste gaveideer til børn
I vil så gerne gøre jeres børn glade med udviklende legetøj af god kvalitet, og vi gør os altid umage for at vejlede jer og vise jer lige præcis den trælastbil, den boomerang, den evighedskarrusel eller det kemieksperiment, som vil give dit barn julelys i øjnene og samtidig udvikle og stimulere dit barns kompetencer.

Hvis julen kun handlede om d. 24 december, var det næsten slut, førend det begyndte. Et festligt gaveorgie, og så slut prut brunkage. Sådan er det heldigvis ikke. Julen strækker sig over lidt længere tid end bare juleaften.  Om julen i praksis for børn varer helt til påske er nok lige at strække den – men heldigvis starter julen rundt om i de danske hjem allerede d. 1. december, når der er kalendergaver til børn klar fra morgenstunden.

Christmas holiday conceptVælg udviklende og stimulerende adventsgaver, som børn får stor glæde af
Når du skal vælge adventsgaver til dit barn, så kan du gå mange veje. Adventsgaver er mest en praktisk videreudvikling af den traditionelle pakkekalender, som kom hertil fra Tyskland engang i velstandstiden i ’30erne. Navnlig til lidt større børn kan det være rart at give færre, men måske lidt større adventsgaver hver weekend i stedet for de små kalendergaver til børn på 2, 3, 4 år. Nogle fortsætter med de små kalendergaver og supplerer måske med en seddel med en oplevelse, en lille opgave, der skal løses eller noget hyggeligt, der skal ske efter skoletid. Både adventsgaver og kalendergaver til børn får julens glæde til at vare en hel måned, og det er jo dét, der er pointen. At julen varer længe.

Hvordan vælger jeg gode adventsgaver til børn?
Det er faktisk så indgroet en strofe, den med ”Julen varer længe..”, at det nærmest er umuligt at lade være med at skrive fortsættelsen. ”Koster mange penge” – jo tak. Det gør den, den gode, gamle jul. Du kan nemt komme af med mange hundrede kroner på kalendergaver og adventsgaver til børn. Vores råd til dig er at give dit barn – hvad enten det er 2, 10 eller 11 år, kalendergaver og adventsgaver, som udvikler kompetencer, giver nysgerrighed og lyst til at lære mere. Brug vores liste til at finde gaver, der kan mere end blot at underholde i 5 minutter. En inspirerende adventsgave giver dit barn noget hyggeligt, spændende og lærerigt at bruge sin adventssøndag på – og ofte er der en voksen til at hjælpe med at komme i gang, når gaven pakkes op søndag morgen.

Vores fokus i julesæsonen er at have et endnu bedre udvalg af lærende legetøj, som du kan bruge til at gøre barndommen til en tid, hvor leg og læring følges ad. Hvor det ikke er to adskilte størrelser, men hvor dit barn har adgang til mange forskellige måder at udvikle hjerne og krop på. Vi viser dig her vores 10 bedste forslag til adventsgaver i julen 2017; en liste over de adventsgaver, vi selv er helt og aldeles vilde med og gerne vil give vores egne børn. Listen kan du bruge som inspiration, og gaveforslagene er ikke i prioriteret rækkefølge.

1: Krystaldyrkningssæt
Ved hjælp af krystalpulver og kogende vand kan I se ægte krystaller vokse frem. Dit barn oplever kemiens fascinerende verden på nært hold. Kræver voksenhjælp og er sjovt for børn fra 5 år.

2: 3 magiske tricks
Magi er altid populært og udvikler dit barns finmotorik og evne til at stå frem på en scene – også selvom det bare er derhjemme i stuen. At øve sig igen og igen, indtil man har styr på tricket, og så fremføre det til stor applaus, det er super træning af selvværd og formidling. Disse 3 små tricks er nemme at komme i gang med, men kræver alligevel lidt arbejde, før de sidder i skabet. Fra 6 år.

3: Kemifrit modellervoks
Modellervoks af den helt lækre og naturlige slags. Tysk produceret, så ordnung must sein – modellervoksen er så ren og fin og kemifri, at den nærmest kan spises, og den holder sig blød og lækker længe. Vi anbefaler dog, at I holder jer til morgenkrydderne og lader modellervoksen blive til dinoer, sneglehuse eller juletræer i stedet for. Fra 2 år.

4: 3D hovedbrud
Skønt lille hovedbrud, hvor I skal samle skumpuslespilsbrikker til en 3D terning. Det er sværere, end det lyder. Heldigvis er der i denne pakke 6 forskellige sæt med forskellige sværhedsgrader, så selv Far kan være med. Fra 5 år.

5: Vimpler
2,2 meter lang gymnastikvimpel, som gør al dans og hoppen rundt til en fest. Leg med vimplen stimulerer både muskelledsans, labyrintsans og kropsbevidstheden. Prøv selv – det er så sundt at snurre rundt! Fra 3 år.

6: Ædle stene i samling
Polerede smykkesten, hele 25 forskellige af slagsen. Med samlingen her kan dit barns interesse for geologi og smykkeproduktion få ben at gå på, og I kan udforske andre typer af sten eller Mormors smykkeskrin. Hvilke sten gemmer der sig mon der? Fra 4 år.

7: Origami sæt med vejledninger
Origami er en japansk kunstart, hvor I lærer at folde papir til fine figurer uden tape eller noget andet til at stabilisere. I dette store sæt er der hele 51 ark origamipapir og et fint inspirationshæfte, så I kan få godt fat i origami og måske endda producere en julegave eller to? Origami stimulerer finmotorikken og er en skøn måde at være kreativ på, som ikke kræver andet udstyr end papir. Fra 5 år.

8: Byg et hus med ægte mørtel og mursten!
Dette begyndersæt er noget ganske særligt – med rigtig mørtel og mursten og murerske bygger dit barn et lille hus, som derefter kan skilles ad igen ved blot at sænke det ned i vand. Super skønt og lærerigt legetøj, som giver dit barn mod på at konstruere større bygninger og giver en god fornemmelse for ingeniørkunst og byggeri. Fra 6 år.

9: Blok med regnbue-skrabesedler
Viser dit barn begyndende interesse for at skrive, så styrk lysten med en fin skrabeblok, som har sort overflade. Når dit barn skraber (=”skriver”) på blokken, bliver skriften så fint regnbuefarvet! ”Jeg hedder Malte” ligner et kunstværk, når det skrives på blokken. Fra 4 år.

10: Spil insektkort

Helt genial variant af bilkort, hvor der på hvert kort er et insekt. Det enkelte insekts egenskaber med antal æg, vægt og fx flyveegenskaber danner grundlag for spillet, hvor man kan vinde hinandens kort. Lærer dit barn en masse fun facts om de små krybe-kravle dyr.

christmas-surprise-is-coming-PHSW6BU

Uha – vi kunne fortsætte listen til nr. 100. Vi har præsenteret dig for 10 super gode forslag til adventsgaver, men vi nåede jo slet ikke ind på skumlegetøj, dukketøj, malebøger med øjne, glimmerbolde og tusindvis af andre yndlingsting, som vi også gerne ville vise dig.

God fornøjelse med at give dit barn julelys i øjnene hele december måned!

Glædelig december fra Legeakademiets Legetanter & Legeonkler.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*