Automatisk ballon

in Kreativ leg/Tips til lege/Videnskabelige forsøg

Automatisk ballon kreativ leg videnskabelige forsøg med børnHer er et rigtig sjovt lille videnskabeligt forsøg, som du kan udføre sammen med dine børn ved hjælp af nogle meget simple ingredienser.

Eksperimentet er en del af en serie her på bloggen om videnskabelige forsøg, som kan udføres derhjemme (under opsyn eller udførelse af en voksen) og som både er sjove og lærerige. De små forsøg er en rigtig god måde at engagere børnene og et godt udgangspunkt for spændende diskussioner.

Til dette eksperiment skal du bruge:

– En tom sodavandsflaske

– Ballon

– Natron

– Eddike

– Tragt

<br>

Sådan gør du

Placer tragten i ballonens åbning og hæld natron ned i ballonen. Fyld sodavandsflasken med eddike. Placer det hele i en vask eller et andet sted, hvor der gerne må svines lidt.

Sæt nu ballonens åbning over halsen på sodavandsflasken uden at natronen drysser ud.

Automatisk ballon kemi forsøg for børnHold nu godt fast på ballonen samtidig med at natronen drysser ned til eddiken. Iagttag hvordan den kraftige reaktion får ballonen til at pustes op. Ryst eventuelt flaske og ballon, men hold godt fast på ballonen.

Når der ikke længere er reaktion mellem eddike og natron kan ballonen tages af flasken. Nu har du en ballon fyldt med kuldioxid.

Forklaringen er at når eddike og natron mødes udvikles der kuldioxid eller Co2. Mængden af C02 kan ikke være i flasken så den får ballonen til at pustes op. På den måde får dette eksperiment ballonen til at pustes op automatisk til stor morskab for både børn og voksne.

<br>

Sikkerhed

Der skal altid være en voksen tilstede under eksperimentet.

Undgå at indånde Co2· en fra ballonen når ballonen slippes løs.

Brug sikkerhedsbriller.

Vask hænder efter forsøget.

Læs vedhæftede tekst om Sikkerhed

<br>

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Kreativ leg

Gå til Til toppen