Klar… parat… skolestart!

in Sommerferieskole/Top 10

skolestartMed skolestart venter der en helt ny hverdag i dit barns liv med nye udfordringer og nye venner. Mange børn går i øjeblikket rundt med sommerfugle i maven og tæller dagene til at de skal starte i skole… 

Som forældre kan vi forberede barnet på denne store forandring, så omvæltningen fra den trygge tilværelse i børnehaven til skolebænken bliver lidt nemmere… det er vigtigt at barnet indstiller sig mentalt på skiftet, og at der opbygges en positiv forventning, så barnet er trygt ved fortsat altid at kunne få støtte fra de voksne, når der er brug for det.

Det er nemlig meget at skulle forholde sig til nye omgivelser, nye ansigter, nye regler og tilmed en hel masse ny viden – og lektier! Barnet skal både lære at læse og skrive, binde sine egne snørebånd, lære tal og matematik, kunne færdes i trafikken, huske hvad landene hedder i geografi og huske at tage gymnastiktasken med.

<br>

skolestart slut med snot og snørrebåndSlut med snot og snørebånd

Hæftet beskriver kort hvad skolen forventer dit barn kan, når han eller hun starter i skolen – for hvad er det helt præcist at dit barn skal være parat til? Hvilke forventninger kan man stille til sine børn inden de sluses ind i et langt skoleforløb, og hvordan kan man som forældre støtte børnene, så skolestarten bliver positiv?

De 3 forfattere er lærere med speciale i undervisning i de mindste klasser.

Bliv klog på hvad skolestart indebærer.

<br>

skoleklar - lær tal lær alfabetetSkoleklar

En serie af rigtig gode indlæringsbøger for børn i skolealderen. Bøgerne øger barnets kendskab til tal og bogstaver, træner iagttagelsesevnen samt forbereder barnet på skolestart.

Bøgerne indeholder udover en masse små øvelser, også sjove opgaver, klistermærker og et flot diplom. Der er rig mulighed for lærerig fordybelse og øvelserne i bogen træner barnets logiske sans og finmotorik.

Bøgerne “Jeg lærer tal”, “Jeg skriver ord”, “lær alfabetet” og “Plus og minus”er i A4 format og indeholder 24 sider.

Bliv skoleklar med Skoleklar indlæringsbøgerne.

<br>

stave og læsetræning, lær at læse, lær at staveStave- og læsetræning

Alfa materialet bruges flittigt i folkeskolen og materialet er beregnet til børnehaven og skolestart. Barnet får mulighed for at øve sig på at rime, finde vokaler i ord, regne og lytte.

Hvert sæt indeholder 40 kort som viser tegninger hvor navnet på genstanden er vist nedenunder til højre, samt 4 svarmuligheder til. Barnet vælger svaret med en særlig pen. Svarmulighederne er markeret med en sort prik. Et tryk i prikken viser svaret med lys og/eller lyd. Grønt lys for rigtigt svar og rødt lys ved forkert svar.

Se alle Alfa sættene.

<br>

Mandalas malebøger lær at regne lær talleneMandalas malebøger

Malebøgerne er en rigtig kreativ måde at kombinere barnet kunstneriske udfoldelser med det at lære tal og bogstaver.

De farvelagte Mandalas kan bruges som kort eller hænges direkte på væggen eller motiverne kan bruges som skabeloner til vindues- eller glasmaling.

Skab ro omkring barnet når det maler Mandala, sluk for musik og fjernsyn og grib selv et motiv og farvelæg et Mandalas motiv.

Se de forskellige mandalas malebøger.

<br>

ABC city lær alfabetet computer pc spil

ABCity

ABCity er et læringsspil til børn i alderen 4 – 7 år.

ABCity truer den onde edderkop Krapylia med at bortføre alle vokalpigerne. Sker det, er det ude med gode historier, og abcitterne kan slet ikke tale sammen. Derfor er der brug for en helt eller heltinde, og det kan kun gå for langsomt.

Spillet tilpasser sig barnets niveau, men brænder det på, er DinoMartin altid i nærheden. Og som forælder kan man få en melding om, hvordan ens barn klarer sig på de forskellige fagområder.

Ønsker man en pustepause kan det ske ved at lytte til historier læst af Povl Dissing eller musik af rapduoen UFO Yepha. Sammen med bl.a. Szhirley, Anne Marie Helger og Holger Bech Nielsen lægger de nemlig stemmer til abcitterne.

ABCity kræver ingen installation, det hele foregår online i et sikkert univers.

Gå på opdagelse i ABCity.

<br>

tal scrabble spil lær talleneTal Scrabble

Gør det til en leg at lære med dette super “tal scrabble” spil. Ligegyldig om dit barn er et lille tal geni eller lige er ved at lære det, så er der udfordring for begge typer i dette spil. Hver spiller skal konstruere et “regne-krydsord” ved hjælp af de talbrikker, der trækkes fra bunken samt de regnetegn, der er til rådighed. Målet er naturligvis at blive færdig og fri for brikker får alle andre!

Lær at tælle med tal scrabble.

<br>

gigantisk stor kugleramme Kugleramme

En klassiker i overdimensioneret version! En kugleramme hjælper barnet til at forstå simpel matematik, mønstre samt farvegenkendelse.

Kan både bruges til at lave sjove mønstre og naturligvis tælle med…

Brug den f.eks. ved at:
– Rykke et antal kugler til en side, bed barnet om at matche det samme antal kugle under dine i den modsatte side.
– Tag 10 kugler og lav forskellige mønstre nedad, f.eks. 3 kugler,1 kugle, 3 kugler, 1 kugle og 2 kugler. Bed barnet om at lave det samme i den modsatte side.

Se den gigantiske kugleramme.

<br>

bjørnefamilien lær at tælleBjørnefamilien

Bjørnefamilien giver værdifuld hjælp til dit barn, når man skal lære at tælle, sammenligne og sortere.
Barnet kan både dele bjørnene op i størrelser og farver.

Samtidig kan barnet også lære en hel del omkring vægt.
1 lille bjørn + 1 mellem bjørn = 1 stor bjørn.

I hæftet på 48 sider, der medfølger, får du opgaver og arbejdsforslag til barnet. samtidig lægger den op til hvordan man kan have en matematisk samtale med barnet.
Hæftet omhandler matematiske emner, som f.eks. mål og vægt, talmænstre, gruppering, og kategorisering samt et antal småprojekter og samtaleøvelser til udvikling af dit barns systematiske tænkning.

Lær bjørnefamilien at kende.

<br>

de små quizzer skolestart viden spørgsmål

De små quizzer

Denne fantastiske quizbog indeholder mere end 800 spørgsmål og er beregnet til de 5-7 årige.

De fleste børn i denne alder synes at det er sjovt at svare på spørgsmål, og nu kan de samtidigt lære en masse indenfor emner, der normalt tages op i børnehave, børnehaveklasse og 1. klasse.

Bogen indeholder opgaver, der på forskellig vis lægger op til sproglig opmærksomhed, og der tages i opgaverne hensyn til børnenes sproglige og begrebsmæssige udvikling.

Gennem spørgsmål omkring rim, sange, bogstaver, ord og sætninger øves sproget. Herved bliver arbejdet med quizbogen også en god forberedelse til den første læsning. Der er desuden mange opgaver, der stiller krav til børnenes paratviden.

Se quizbogen med mere end 800 spørgsmål til de små.

<br>

dækkeserviet lær geografiLær under aftensmaden

Dækkeservietter kan skam være meget inspirerende! Giver anledning til snak omkring lande, ferie, kulturer, indbyggere, tal, størrelser, afstande og meget meget mere.

Bliv klogere på geografi og landene omkring os med en Europa dækkeserviet, lær at tælle, træn tabellerne, lær klokken… hvem vidste at man kunne lære så meget ved at kigge ned i bordet?

Se de forskellige lærerige dækkeservietter.

<br>

Hvis du har brug for lidt mere inspiration så se hele vores udvalg af “skole-start-parat” ting, som kan hjælpe dit barn godt igang.

<br>

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Sommerferieskole

Gå til Til toppen