Nysgerrige børn, fint nok….. Men hvordan?

in Ann og Jane mener/Kloge Åge

En af vores store kæpheste i Legeakademiet er at vi ønsker at bidrage til at vi får nysgerrige børn.

Snyd hjernen med optiske illusioner

Nysgerrige børn giver nysgerrige voksne, nysgerrige voksne stiller sig ikke tilfreds med en forklaring eller en bestemt måde at gøre tingene på, men søger nye forklaringer eller laver selv nye løsninger på udfordringer.

Og da alle de danske regeringer, der har været ved magten, så længe jeg kan huske har prædiket at vi skal være et innovativt samfund og det er det vi skal overleve på i fremtiden, ja så må de elske Legeakademiet, for vi hylder nysgerrigheden hos barnet og finder produkter, der kan vække den.

Tag naturen indenfor og se hvordan regnorme lever

Men du kan også som voksen provokere dit barn til at være nysgerrig.

Den lette løsning er at tilmelde dig til Kloge Åge sms’erne som er en SMS tjeneste med fakta viden og spørgsmål i børnehøjde, den kan du læse mere om her.

Den oplagte løsning er selv at være nysgerrig. Prøv at starte alle sætninger med “Gad vide…….” og undersøg svarene sammen med dit barn.

Dyrk selv krystaller til dette lille landskab

Den anderledes løsning er at gøre tingene på en ny måde eller omvendt. Spis mad fra andre lande og tal om landet mens I gør det. Spis morgenmad om aftenen og aftensmad om morgenen.

Red op på madrasser og sov hele familien i stuen. Flyt rundt på møbler i stuer og værelser og tal med barnet om hvad der bedst fungerer. Tag forskellige strømper på, eller undertrøjen udenpå den langærmet bluse.

Del stuen op i områder, hvor der skal hviskes i et felt, synges i et andet, fortælles historier i et tredje, tales almindeligt i et fjerde, råbes i et femte.

Gå baglæns når i lufter hunden eller når I går tur. Tal baglæns, når i skal sige noget eller “bak snavvendt” altså snak bagvendt.

Find ting i naturen og find rundt

Hvis du har andre forslag, så kom med dem…..

Facebook
Google+
http://legeakademietblog.dk/nysgerrige-b%c3%b8rn-fint-nok-men-hvordan/
Twitter
PINTEREST

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste fra Ann og Jane mener

Gå til Til toppen