Legetøjstester Ann A. tester – Lille Storm i et glas vand.

in Produkter der testes

Aldersgruppe

I det medfølgende brev er spillet angivet som værende egnet til aldersgruppen 2-4 år. Jeg har testet Lille Storm i et glas vand med et barn på 3½ år, et på 6 ½ år og et på 7 år (henholdsvis to drenge og en pige).

Selve spilelementet vil jeg vurdere som vanskeligt at forstå for børn under 4 år, da de skal vælge sig en kop, hvorefter farven på koppen skal korrespondere med hjørnet på terningen. Min ellers kvikke dreng på 3½ år formåede ikke at fange det under spillet. Den del af spillet er efter min bedste vurdering for abstrakt for et barn under 3½-4 år. For ham var det sjovere blot at lege med kanden, terningen, vandet og kopperne. Det vil sige, at vi aldrig rigtig nåede det punkt, hvor vi kunne kaste os over at implementere reglerne sammen med ham.

På pakken er aldersgruppen angivet til at være ’3+ år’ – og dette stemmer rigtig fint overens med mine observationer. Jeg vil foreslå Legeakademiet, at markedsføringen/varebeskrivelsen justeres herefter. (dette er ændret – hilsen Ann….)

Formålet med spillet

På pakken til spillet står: ”Formål: at træne de mindste børn i at hælde med vand fra kande til kop på en sjov og anerkendende måde. Igennem spillet træner barnet finmotorik, øje/hånd koordination og forståelse for farverne rød, grøn, blå og gul”.

I min vurdering er spillet som lovet sjovt. Vi grinede en hel masse imens vi legede med det. Jeg er også enig i, at spillet træner barnets finmotorik og øje/hånd koordination, samt forståelsen for farverne. På den måde synes jeg i høj grad at spillet holder hvad det lover.

Af brevet til legetøjstesterne fremgår det: ”det stimulerer dit barns muskel-led sans…” Her er jeg faktisk også enig. Jeg synes i det hele taget at spillet har mange gode muligheder for at stimulere og træne, men netop gennem leg og ikke deciderede øvelser.

Spilelementet

Min eneste anke er, at selve spildelen ikke helt harmonerer med den måde hvorpå mine børn har lyst til at bruge spillet. At der kun er fire kopper til fx 4 deltagere (man kan iflg pakken være 1-4 spillere) gør det til et noget kort ’spil’ hvor alle måske kun får én kop hver. Mit yngste barn havde ikke lyst til at give kanden videre, men ville i stedet gerne blive ved med at skænke og prøve kræfterne med terningen. Den mellemste var slet ikke interesseret i spillet og den ældste ville gerne prøve et par gange, men mistede så lysten. Det var vanskeligt for selv de to ældste at få terningen til at vende rigtigt. Dette giver naturligvis gode muligheder for at udvikle sine motoriske og koordinerende kompetencer, når man ikke straks mestrer spillet/opgaven. Selv for mig, krævede det lige lidt øvelse at få terningen til at vende rigtigt. Derfor passer aldersangivelsen ’3+’ også her bedre.

Jeg giver spillet **** (4 stjerner) fordi jeg finder det innovativt og sjovt. Og fordi jeg ser mange muligheder for anvendelse udover spillet. Fx er vores kande (med kopper og terning) nu fast placeret ved håndvasken og der leges flittigt med den. Den kommer også med i karbad. Så alt i alt et sjovt og alsidigt produkt, som vinder ved at have mange flere skjulte anvendelsesmuligheder.

Facebook
Google+
http://legeakademietblog.dk/leget%c3%b8jstester-ann-therese-arstorp-tester-lille-storm-i-et-glas-vand/
Twitter
PINTEREST

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste fra Produkter der testes

Gå til Til toppen