Berlin’s legepladser rock…….

in Ann og Jane mener/Berlin

Jeg ELSKER Berlin.

I min familie er vi rigtig ofte i Berlin. Faktisk næsten hver 6. uge enten med børnene eller uden, eller på veninde eller vennetur.

Berlin er genial til børn. Vores er 3, 6 og 9 år og det er overhovedet intet problem at komme rundt med dem og berlinerne elsker børn. Der er rigtig mange aktiviteter i børnehøjde, f.eks. var vi sidste gang på DDR museet. Udover at det var en sjov oplevelse for os, der kan huske at der var noget der hed Øst og Vest Tyskland, så var det også en fantastisk mulighed for at tale demokrati med vores ældste. Den midterste syntes det var fantastisk at se hvordan folk klædte sig og boede og prøve at “komme i fængsel” og sammen med den mindste åbnede hun skabslåger, som er over det hele, på det ikke særlig store museum, hvor der bagved er en form for interaktivitet.

En anden ting, der er fantastisk ved Berlin er deres legepladser…..

Det er legepladser, som jeg kan huske dem fra min egen barndom. For selvom tyskerne opfattes som regelryttere, nogle gange bare for rytteriets skyld, så er der en naturist, gemt i det fleste og her taler jeg ikke kun om deres hang til fælles saunaer, men i særdeleshed om deres evne til at lave legepladser eller oplevelser i naturen, der ikke indeholder meget mere, end……. Naturen.

Hvis du tænker tilbage på din barndom, kan du så huske fornemmelsen af at klatre aller øverst op i et træ? Helt deroppe, hvor det kildede i maven og du godt vidste at hvis dine forældre, så det her, så ville du få mega meget ballade? Grunden til at det kildede i maven, var vel at du godt vidste at det var hammer farligt? At hvis du faldt ned, så var der en temmelig stor sandsynlighed for at du som minimum ville brække en arm.

Jeg tænker at al den sikkerhed, der er indarbejdet på danske legepladser har gjort dem dødkedelige. For det første ligner de allesammen hinanden, samme leverandør, samme farver og former og for det andet, så er der jo ingen farlige højder på eller f.eks. for langt mellem to hop.

Vi taler om curling børn og hvordan vi skal omvende dem, men legepladserne er også til curlingbørn, de MÅ ikke opleve fiasko, men helt ærligt, ville du kunne mærke succes, hvis du ikke vidste hvordan fiasko føltes?

Du er dømt til succes på alle danske legepladser og det gør dem kedelige.

Kom til Berlin og se en rigtig legeplads, hvor børnene kan slå sig og hvor de virkelig bliver udfordret motorisk, hvor de oplever total succes når de klarer en bane. Oplev f.eks. “Byggeren” som vi kalder bygge legepladsen i Prenzlauer Berg på Kollwitzer Strasse, hvor barn og voksen bygger på og bygger på med nye brædder på en helt igennem politisk ukorrekt legeplads/tårn.

Hvor barn og voksen oplever muligheder, fantasi og farlighed sammen……

Facebook
Google+
http://legeakademietblog.dk/berlins-legepladser-rocks/
Twitter
PINTEREST

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste fra Ann og Jane mener

Gå til Til toppen